Legumele pe care să le mănânci cu tot cu coajă. Conțin mai mulți nutrienți dacă le consumi crude
                                            
                                            Legumele mâncate cu tot cu coajă sunt mai bogate în fibre, vitamine și antioxidanți. Consumul lor crud ajută la păstrarea vitaminelor sensibile la căldură, precum vitamina C. Spală-le bine înainte de consum pentru a elimina impuritățile.
Mănâncă legumele cu tot cu coajă pentru a profita de fibrele și nutrienții pe care le conțin. Crude, ele își păstrează vitaminele și antioxidanții sensibili la căldură. Asigură-te doar că le speli bine înainte de consum.
Legumele pe care să le mănânci cu tot cu coajă. Conțin mai mulți nutrienți dacă le consumi crude
Anumite legume, cum ar fi cartofii, morcovii și castraveții, se consumă cel mai bine cu coajă intactă pentru a-și păstra întreaga gamă de nutrienți și beneficii pentru sănătate.
Conform Healthshots, iată cinci legume pe care ar trebui să le eviți să le cureți pentru a profita la maximum de valoarea lor nutrițională.
Citește și: Sucul făcut de toate gospodinele, care reduce riscul de cancer. Plin de vitamina C
Cartofi
Deși curățarea cartofilor este o practică obișnuită, s-ar putea să vrei să te gândești mai bine. Cojile cartofilor sunt bogate în fibre, vitamine și minerale.
De fapt, cea mai mare concentrație de fibre dintr-un cartof se găsește în coajă, potrivit Healthline.
În plus, coaja cartofului conține mai mult potasiu decât pulpa, ceea ce este crucial pentru sănătatea inimii și funcția musculară. De asemenea, este bogată în fier, care susține funcționarea globulelor roșii.
Morcov
Coaja de morcov nu este doar sigură pentru consum, ci oferă și mai mulți nutrienți cheie. Este bogată în antioxidanți, vitamina C, B3, fibre alimentare și fitonutrienți, toți aceștia fiind vitali pentru sănătatea sistemului imunitar și pentru menținerea sănătății pielii și a vederii.
Castravete
Mulți oameni curăță castravetii de coajă, dar aceasta conține o mulțime de nutrienți, inclusiv fibre, vitamine și minerale. Coaja castravetelui este deosebit de bogată în vitamina K, care este esențială pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor. De asemenea, conține silice, care susține sănătatea pielii, părului și unghiilor.
Vinete
Vinetele sunt legume aromate, iar coaja lor oferă beneficii importante pentru sănătate. Coaja este plină de nasunină, un antioxidant puternic care ajută la protejarea celulelor creierului de stresul oxidativ.
De asemenea, conține fibre alimentare, care susțin digestia și te ajută să te simți sătul, contribuind la un control mai bun al aportului alimentar.
Dovlecei
Dovlecelul este o altă legumă care ar trebui consumată cu coajă. Atât pulpa, cât și coaja sunt pline de beneficii pentru sănătate, inclusiv o digestie îmbunătățită, o dispoziție mai bună și oase mai puternice. Coaja este deosebit de bogată în fibre alimentare, vitamina C și potasiu.
Consumând legumele cu tot cu coajă și, pe cât posibil, crude, îți poți asigura aportul maxim de nutrienți esențiali pentru sănătatea ta.