Speli fructele și legumele doar cu apă? Sau le pui direct în farfurie fără să le clătești? Mulți dintre noi credem că dacă un fruct arată curat sau dacă legumele sunt ambalate frumos, nu mai e nevoie de spălare. Ce adevăr nu ne spun medicii?
O finanțare de până la 2.000.000 € pot primi fermierii români din partea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale ( AFIR). Banii se alocă prin intervenția DR-16 care se adresează cultivatorilor de legume și/sau cartofi.
Puțini o mai folosesc în bucătărie, dar rubarba era nelipsită din farfuriile bunicii. Cu un gust acrișor și proprietăți uimitoare pentru sănătate, această legumă ajută la detoxifierea ficatului, susține pierderea în greutate și întărește oasele. Descoperă cum o poți reintroduce
De ce se amărăsc castraveții din grădină dacă calci pe rugi? Mit sau adevăr că sunt stresați? Ce spune vorba din bătrâni, dar și care este de fapt adevărul despre castraveți?
Cum păstrezi castraveții proaspeți mai mult timp? Leguma ce provine din India a devenit una dintre preferatele românilor, mai ales pentru salatele răcoritoare de vară, în timp ce iarna se consumă murați. Dar în anotimpul cald conținutul mare de apă îi face să se înmoaie rapid.