Dăncilă și Tăriceanu la Bruxelles: Ostilitate masivă din partea europarlamentarilor

DE Mircea Marian | Actualizat: 26.09.2018 - 17:53
Premierul Dăncilă la discuția cu grupul socialist Foto Guvernul României

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-au deplasat la Bruxelles, unde au avut o serie de întâlniri cu liderii grupurilor din Parlamentul European, pentru a le explica „situația reală” din România. Reacția interlocutorilor a fost ostilă.

SHARE

Chiar și grupul social-democrat din Parlamentul European a criticat-o pe Dăncilă pentru faptul că PSD susține referendumul pentru familia tradițională. „Am auzit că modificarea Constituției pentru a interzice accesul persoanelor de același sex la căsătorie este o cerere a cetățenilor, dar vreau să vă întreb, doamna premier, care este poziția dvs? Care este poziția dvs., vă rog să spuneți clar dacă doriți să rămâneți în linie cu carta fundamentală a drepturilor omului?”,  i-a spus europarlamentarul Virginie Roziere , conform unei înregistrări obținute de G4Media. 

Citește și VIDEO Liderul PPE Manfred Weber: România face pași înapoi în lupta anticorupție

Potrivit europarlamentarului Cătălin Ivan, Dăncilă a făcut și o gafă la această discuție: a spus că, la 10 august, jandarmerița a fost bătută de „protestanți”, în loc de protestatari. 

Un alt europarlamentar socialist a declarat că acest referendum este „groaznic” și a cerut ca PSD să se poziționeze împotriva sa. 

După întâlnirea lui Dăncilă cu Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European, acesta din urmă a scris pe Twitter că statul de drept nu se negociază. El a afirmat, într-o declarație video postată pe rețelele sociale, că a cerut Guvernului României să „schimbe direcția”. „Țara este în situția în care lupta anticorupție și pentru independența sistemului judiciar este sub presiune. Am văzut în această vară la București oameni bătuți de forțele de ordine, sincer este inacceptabil. Lupta împotriva corupției nu este un lux, este o absolută necesitate pentru a ne proteja cetățenii și economia de abuzul statului. Asta este ceea ce cerem guvernului României pentru a schimba cursul lucrurilor. Noi suntem aici de partea cetățenilor Europei și niciodată nu vom negocia cu privire la statul de drept”, a declarat Weber. 

Tăriceanu, acuzat că lansează perdele de fum

Și Călin Popescu Tăriceanu a avut parte de critici din partea colegilor săi liberali din ALDE. „Tăriceanu dă vina pe ”statul paralel”, pe serviciile secrete pentru toate deficiențele statului de drept din România. L-am întrebat ce măsuri intenționează să ia pentru a lupta împotriva corupției, a furtului și pentru dezvoltarea României”, a scris pe Twitter Matthjis van Miltenburg, europarlamentar olandez. Ulterior el a scris: „Niciun răspuns concret din partea dlui Tăriceanu. Doar perdele de fum”. 

Citește și Gafă uriașă a lui Dăncilă: jandarmerița, „bătută cu bestialitate de protestanți”

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te