VIDEO Simion (AUR) și Zetea (PSD), la un pas de bătaie din cauza măririi salariilor primarilor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 27.09.2022 - 15:43

Dezbaterile pe marginea măririi salariilor primarilor și ale altor demnitari au aprins spiritele în Parlament. Doi deputați au fost la un pas să se ia la bătaie în Comisia de Muncă din Camera Deputaților.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Deputatul PSD Gabriel Zetea şi liderul AUR, George Simion, s-au aflat la un pas de bătaie, marţi, în şedinţa Comisiei de Muncă în care se dezbătea proiectul de lege privind majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, PSD propunând ca majorarea să se aplice în administraţia publică locală, la primari, şi să se elimine la parlamentari.

George Simion l-a acuzat pe deputatul PSD că îşi doreşte majorarea salariilor activului de partid. Cei doi au ajuns să ţipe unul la celălalt, în timp ce George Simion filma discuţiile. Simion a intrat în conflict şi cu preşedintele de şedinţă, Adrian Solomon, care l-a numit ”doamna Georgeta Simeleone”.

Citește și: Daea, o nouă gafă. A „cumpărat” produse agricole pe care le-a returnat după ce au plecat jurnaliștii

„Filmul” scandalului dintre Gabriel Zetea și George Simion

Gabriel Zetea a luat cuvântul în comisie, afirmând că, prin modificările aduse proiectului de lege, vor creşte salariile a mii de români din administraţiile publice locale. Iar liderul AUR l-a acuzat că vrea să majoreze salariile parlamentarilor şi a primarilor, relatează News.ro. 

”Tu poţi să trăieşti cu 2.000 de lei? George, vrem să le creştem salariile oamenilor, George, cresc salariile oamenilor”, a ţipat deputatul Gabriel Zetea la Simion.

”Vă cresc salariile voastre, slugilor voastre de partid”, a răspuns Simion, pe acelaşi ton ridicat. ”Ăla de la ANRE are 12.000 de euro, vreţi să le măriţi tot lor, tot la ăştia, tot la demnitari”, i-a spus Simion deputatului PSD.

Citește și: VIDEO Procurorul general la bilanț: DNA să vină să vă ia!

”Nu e adevărat, să vă fie ruşine! Ai fost într-o primărie? Ai fost într-o singură primărie? Când ai intrat ultima dată într-o primărie?”, a continuat Zetea, apropiindu-se de liderul AUR care filma dezbaterile.

”Sunteţi nişte mincinoşi”, a spus şi Simion.

”Nu vă mai bateţi joc de angajaţii din primării, nu vă mai bateţi joc de români şi nu îi minţiţi”, a spus Zetea, nervos.

”Vă creşteţi vouă salariile, vouă, activului de partid”, a intervenit şi Dan Tănasă.

”Pe primarii ăştia îi scoală cineva din pat, noaptea la ora 3 şi îi forţează să se ducă primari? Nu vă e ruşine? Unu din trei români lucrează pe 1.500 de lei şi vor vreţi să creşteţi salariile la primari”, a spus Tănasă.

”La oameni, la zeci de mii de români”, a răspuns Zetea.

George Simion l-a acuzat de minciună şi pe preşedintele comisiei, Adrian Solomon, de la PSD. ”Minţiţi ca un ordinar”, a spus Simion. 

”Doamna Georgeta Simeleone, vă rog frumos, nu aveţi glas”, a replicat Solomon, făcând aluzie la lidera partidului de extremă drapta Fraţii Italiei (Fratelli d'Italia, FDI), condus de Giorgia Meloni, care a câştigat alegerile în Italia. 

”Cum mi-aţi spus? Nu vă e ruşine? Vă măriţi salariile! Ordinarule”, a spus George Simion. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te