Tudorel Toader îl amenință pe Dragnea: Va veni un moment în care voi vorbi și mai multe

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 11.04.2019 - 12:53
Tudorel Toader e dur cu Dragnea, acum că își pierde postul

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea, că ”va veni un moment în care voi vorbi și mai mult și mai multe”. Totodată, Toader a reiterat faptul că nu va demisiona din funcția de ministru.

SHARE

„Să-i întrebați pe ei, nu pe mine. Eu efectiv îmi exercit atribuțiile până în momentul în care în Monitorul Oficial apare cu nume și prenume alt ministru. De ce? Pentru că este un principiu care spune că trebuie să asiguri continuitatea activității autorității. Eu nu pot să mă duc acuma să închid biroul, să zic că am auzit că mă remaniază”, a declarat Tudorel Toader, întrebat cum crede că mai poate sta în Guvern din moment ce partidul nu îl mai susține.

Citește și Tudorel Toader îl ironizează pe Liviu Dragnea: o lege poate fi adoptată mai rapid decât o ordonanţă

Chestionat în continuare dacă s-a gândit la o demisie de onoare, ministrul a răspuns:

„Demisiile nu sunt numai de onoare. Demisiile sunt din foarte multe considerente. Eu am trecut prin multe experiențe profesionale, dar niciodată nu am abandonat obligațiile pe care mi le-am asumat. Categoric, e prerogativa dânșilor”.

Nu în ultimul rând, întrebat de reporterul Antena 3 despre afirmația lui Liviu Dragnea care a spus despre el că s-a dus în umilință la Bruxelles cu doar câteva articole din proiectul de OUG de modificare a Codurilor penale, Tudorel Toader a declarat că va veni momentul când va vorbi mai mult și mai multe.

„Întrebați-l pe dânsul de ce (pe Liviu Dragnea – n. red.), iar eu, sigur, vedeți că dau răspunsuri uneori parțiale, dar probabil că va veni un moment în care voi vorbi și mai mult și mai multe”, a avertizat Tudorel Toader.

Reacția ministrului Justiției vine după ce Liviu Dragnea l-a acuzat, pe 5 aprilie, că a mințit PSD în privința OUG pe Coduri.

Citește și Dragnea se leapădă de Toader și își mută speranțele că va scăpa de închisoare în Parlament

„A fost o greşeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da aceste Coduri prin Ordonanţe de urgenţă ca să ajungă la final să se meargă, din câte am înţeles, cu vreo 7 – 8 articole la Bruxelles într-o mare umilinţă. Deci, în ceea ce priveşte Codurile penale şi legislaţia respectivă, Parlamentul trebuie să-şi urmeze cursul pe care îl începuse”, a declarat Dragnea.

Miercuri, Liviu Dragnea a declarat că Tudorel Toader nu mai este asumat de PSD ca ministru al Justiției.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -