Top 10 minciuni ale PSD din „Programul de guvernare”

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.01.2019 - 20:04
Foto Inquam Photos/George Călin

Ministrul de Finanțe, Orlando Teodorovici, a propus amendarea presei care nu verifică informațiile pe care le citează. În schimb, PSD are voie să își mintă alegătorii și să nu dea socoteală.

SHARE

"Nu ştiu dacă presa este obligată prin lege să verifice înainte informaţiile şi pe urmă să le publice - dar o să verific personal acest lucru - şi dacă nu există în lege o să propun eu modificarea aceasta, inclusiv o amendă”, a spus Orlando Teodorvici. Newsweek România a verificat stadiul „Programului de guvernare” la doi ani de la preluarea puterii de PSD. El abundă de minciuni și nerealizări pentru care nu răspunde nici guvernul, nici Liviu Dragnea.  

1.     „Guvernul susține construirea a 8 spitale regionale, dotate cu echipamente de ultimă generație și a unui spital republican, în București”. Spitalele au fost anunțate după 2021. În cazul celui din București, nici măcar locația nu este clară.

2. „Autostrada Pitești-Craiova este prevăzută a se finaliza pe fonduri europene până în anul 2021”. Autostrada a intrat la apă și a devenit drum expres. În cel mai bun caz ar putea apărea la finalul anului 2022.

3.  „Finalizarea autostrăzii Lugoj-Deva. Perioada: 2017”. În cel mai hun scenariu, autostrada s-ar putea deschide în 2019, cu o întîrziere de doi ani. O porțiune a alunecat în 2018.

4. Autostrada Sibiu – Braşov (737,22 mil Euro). Perioada: 2017 – 2020. Proiectul este, în acest moment, abandonat.

5. Finalizarea autostrăzii Sebeş – Turda. Perioada: 2017. Au trecut doi ani de la termenul de finalizare promis, iar autostrada este practicabilă doar pe jumătate din suprafața ei.

6. Legătura A3 – Aeroport Henri Coandă (43,11 mil Euro, FEN+BS) Perioada: 2017- 2019. Nerealizată.

7.  „Începând cu 2017, vizăm modernizarea legislației privind sistemului judiciar, astfel încât acesta să fie asemănător cu cele din statele membre ale UE”. Modificările făcute la legile justiției au fost criticate exact de UE și de statele membre.

8. „Sprijinirea comunităților de români din străinătate, pentru o reintegrare facilă la întoarcerea în țară, prin creșterea cu 100% a numărului de elevi participanți la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească”. Nici măcar 1% din copiii românilor care trăiesc în diaspora nu urmează astfel de cursuri.

9. Construcția a 2.500 de creșe, grădiniţe și unități after-school”. Au fost construite câteva zeci.

10. Creșterea bugetului alocat cercetării cu aproximativ 30% anual. Până în 2020, bugetul cercetării scade și este mult sub 1% din PIB, procent promis de PSD.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -