Bancul zilei: Partidul lui Dan Voiculescu și-a lansat oficial candidatul la prezidențiale

DE Alexandru Pop | Actualizat: 08.07.2019 - 01:26

Ramona-Ioana Bruynseels, una dintre cele mai ridicole apariții pe scena politică a anului 2019, și-a lansat candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă, într-un eveniment organizat la Sala Palatului de către Partidul Puterii Umaniste, fondat de Dan Voiculescu.

SHARE

„O nouă alegere, un nou viitor, o nouă Românie”, acesta este sloganul sub care Bruynseels propune electoratului „întoarcerea la democrația participativă autentică”, una dintre puținele referiri la programul său politic dintr-un discurs împănat cu elemente biografice și considerații generale, potrivit G4 Media.

Lansarea propriu-zisă a candidaturii a fost precedată de un concert al formației Bere Gratis.

Prezentată la intrarea pe scenă ca „viitorul președinte al României”, candidata PPU a început discursul cu ample referiri biografice, cum ar fi sărbătoarea din familie odată cu intrarea la Facultatea de Drept (Bruynseels este absolventă a Universității „Dimitrie Cantemir”, unde  a absolvit și cursurile de master), precum și eforturile făcute de mama sa pentru a o crește, ea amintind „bănuții puși deoparte ca să-mi  poată cumpăra ghetuțe de iarnă, întotdeauna cu un număr mai mari ca să-mi fie bune și la anul”.

Ramona Bruynseels a invocat apoi transformările tehnologice contemporane care impun și o transformare a modului  de a face politică.

„În lumea Internetului, Instagramului și Facebookului, nimic nu mai poate fi ca acum 50  de ani. Nu mai  putem fi mințiți, manipulați sau cu urechile astupate. (…) Lumea a intrat într-o  nouă etapă, ignorată de politicieni – întoarcerea la democrația participativă autentică”, a spus candidatul partidului fondat de fostul turnător și pușcăriaș Dan Voiculescu, patron al trustului Antena, specializat în linșaj și manipulare.

Potrivit Adevărul, Bruynseels a fost numită în decembrie anul trecut consiliera premierului Viorica Dăncilă pentru mediul de afaceri, dar a demisionat după alegerile europarlamentare. În guvernarea lui Mihai Tudose, ea a condus Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, iar în perioada 2015-2016 a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Numele ei a fost implicat într-un scandal recent după ce presa a descoperit că este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţine că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă.

Tânăra are o relație de 18 ani cu bancherul Dominic Bruynseels, fost președinte al BCR, relație oficializată recent prin căsătorie. Soțul ei este în prezent președinte al First Bank România, care a intrat pe piața românească prin preluarea activelor Piraeus Bank.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te