PSD încalcă regulile Parlamentului, pentru a face loc aplaudacilor din țară

DE Petre Bădică | Actualizat: 06.06.2018 - 19:16

Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au hotărât ca parcările Parlamentului să fie folosite sâmbătă pentru maşinile parlamentarilor şi invitaţilor care vor participa la mitingul organizat de PSD-ALDE.

SHARE

Prin această decizie este încălcat „Ghidul practic pentru membrii Camerei Deputaților”. Este vorba de un document obligatoriu pentru orice parlamentar.

Acest Ghid are 70 de pagini. Într-una din aceste pagini se specifică foarte clar modalitățile de parcare, pe baza căror documente poți parca în interiorul Palatului Parlamentului, unde și când e interzis să staționezi pentru o perioadă mai lungă. 

Documentul a fost încălcat prin dispoziția liderilor PSD și ALDE. „Am dat aprobare pentru ca parcarea să fie folosită în ziua de sâmbătă de parlamentari. Dacă o sa vină şi invitaţii, trebuie să ştiţi că şi invitatii care vin zi de zi tot cu maşinile vin, tot în parcare intră, e clar”, a spus preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.


Deciile  Birourile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor încalcă regulile de parcare instituite prin acest Ghid al deputașților care stipulează:

 • Nimeni nu poate intrat în parrcare fără să fie verificat de serviciul de pază și fără să obțin ecusoane,
 • Parcarea mașinilor proprietate personală este interzisă complet în Parlament,
 • Numărul locurilor de parcare este plafonat la câteva sute.  Dat fiind că aproape toți parlamentarii PSD și ALDE vor veni la meeting (și vor avea acces sâmbătă în Palatul Parlamentului) înseamnă că invitații menționați de Tăriceanu vor parca peste cele 445 locuri disponibile pe baza acestui Ghid.


„Ghidul practic pentru membrii Camerei Deputaților” stipulerază în ceea ce privește “Accesul şi parcarea mijloacelor de transport”. „Accesul spre spaţiul de parcare destinat deputaţilor se face din strada Izvor. Accesul şi parcarea mijloacelor de transport rutier în curtea Palatului Parlamentului se fac pe baza ecusonului, care se afişează la vedere. 

Direcţia afaceri interne eliberează ecusoanele de acces pe baza solicitărilor depuse.  Numărul locurilor de parcare marcate este de 134.

 Deputaţii pot folosi şi parcarea de la nivelul S2, cu un număr de 311 locuri, accesul făcându-se pe aceeaşi intrare (fără a se utiliza estacada). Este interzisă gararea autovehiculelor proprietate personală în curtea Palatului Parlamentului.”

Opoziția a protestat

Liberalii au criticat decizia, susţinând că este inacceptabil ca parcarea să fie folosită ”în interes de partid”.

”S-a votat ca această clădire să devină clădirea PSD-ALDE. Vor să vină să parcheze aici automobilele cu care vor veni la miting. Din punctul PNL este de neacceptat ca această instituie ca această instituţie să fie folosită ca obiect în interes de partid. Practic ne demonsterază că în România nu există altceva decât partidul lor. Au spus prima dată că au un eveniment la care participă membrii lor şi trebuie să parcheze maşinile la Parlament. Această decizie nu are ncio legătură cu parlamentarii, vor să aduă maşinile cu care transportă parlamentarii la Parlament. Fac ce vor în această Instituţie.(...) Noi avem voie să aducem vizitatori numai în timpul programului, în weekend nu poţi veni cu vizitatori, pentru că nu e nimeni. Ei au avut nevoie de acest vot pentru că în weekend nu se lucrează la Parlament. Este revoltător”, a susţinut Dan Vîlceanu, deputat PNL.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -