„Oamenii noi în politică” de la AUR. Ultimul tovarăș al lui Simion a fost în 4 partide, inclusiv PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 11.05.2023 - 20:03
Simion și fostul deputat ALDE - Foto: Facebook /Marian Cucșa
Simion și fostul deputat ALDE - Foto: Facebook /Marian Cucșa
Simion și fostul deputat ALDE - Foto: Facebook /Marian Cucșa

George Simion îi recuperează pe oamenii vechi din politică. În ultimele zile s-a afișat alături de un fost parlamentar ALDE, care a mai trecut prin PSD. Adică, de un traseist politic pur-sânge.

SHARE

George Simion a câștigat voturi spunând că vrea să aducă oameni noi în politică, acuzând vechile partide că au distrus țara. Discursul a prins, astfel că AUR a depășit, azi, 15% în sondaje, mult peste cât a luat la alegerile parlamentare din 2020.

Simion merge tot pe oamenii vechi din politică

„Românii sunt dezamăgiți de clasa politică, sunt scârbiți”, spunea Simion într-un interviu. La câteva ore după ce s-a anunțat că AUR e în Parlament, Simion a explicat faptul că el va schimba clasa politică actuală.

„Închideţi televizoarele mincinoase, avem Facebook-ul, avem legătură directă, revoluţionăm clasa politică românească... Şi cum am promis noi? Nu facem alianţă, nu facem coaliţie de guvernare cu nimeni, nici cu aşa-zisa stângă, nici cu aşa-zisa dreaptă. Noi suntem alianţă, suntem Alianţa pentru Unirea Românilor”, zicea Simion în 2020.


Mizează pe vechile cadre PSD-ALDE

Trei ani mai târziu, în 2023, George Simion se aliază cu un traseist pur sânge. În ultimele zile, George Simion a participat la o serie de evenimente alături de Marian Cucșa, liderul unui partid obscur - Partidul Republican din România. Simion s-a pozat, în dese rânduri, alături de  „traseistul” politic Marian Cucșa. 

Pe pagina de FB, Cucșa apare într-o poză veche de 4 zile alături de George Simion la un protest. Cel mai probabil este vorba de protestul organizat de AUR în ziua de sâmbătă.

Cu o zi înainte, Simion a fost la Congresul partidului lui Cucșa, prilej ca acesta din urmă să îi mulțumească lui Simion:

„În seara aceasta, republicanii din întreaga țară s-au adunat la București.

Ședința Biroului Politic Național al Partidului Republican a fost una în care am pus la punct ultimele detalii privind protestul de mâine din București împotriva tuturor politicilor antinaționale și anti-familie promovate de actuala guvernare.

Echipa Republicanilor va fi prezentă alături de mii de români și de partenerii noștri de la Alianța pentru Unirea Românilor. 
Îi mulțumesc președintelui AUR, George Simion , că în seara aceasta a fost alături de noi și a adresat un mesaj de mobilizare pentru apărarea intereselor românilor în cadrul ședinței noastre. Împreună suntem mai puternici!”

Poza la panoul AUR

Pe 7 aprilie, cei doi își dau din nou întâlnire într-o poză „la panoul” AUR cu mesajul populist-victimizant: „Atacurile sistemului nu încetează! Luptăm împreună și învingem pentru România. Vrem o țară condusă de patrioți, nu de hoți!”


Marian-Gheorghe Cucșa nu este nou în politică. Este un traseist pur sânge cu 4 partide la activ. În 2016 intră în Parlament pe listele ALDE. Detalii AICI

A vorbit 15 minute în total în Parlament vreme de 4 ani, nesemnificativ. A avut 9 interpelări.

Înainte să intre în Parlament, în 2016 nu a declarat niciun venit, semn că fie a lucrat gratuit, fie a fost șomer. Deși nu a declarat venituri, a împrumutat ALDE cu 60.000 de lei.

Așa cum se vede din facsimilul de mai jos, trece la PSD, din februarie 2020 până în septembrie 2020. Ultimele două luni de mandat este neafiliat. 


În 2019, a stat, pentru o scurtă perioadă, și în Forța Națională după cum anunța banatulazi.ro

„Deputatul de Timiş Marian Cucşa îşi anunţă  despărţirea de ALDE, partid care i-a şi oferit locul din Parlamentul Românei. El se va alătura formațiunii Forța Națională, partid înființat la începutul acestui an”.

Cucșa e președintele unui „partid Fantomă”

Marian Cucșa este Președintele Partidului Republican din România care nu pare să aibă decât pagină de FB. Vicepreședintele partidului este fostul deputat de Cluj, Mircea Irimie, care s-a alăturat Partidului Republican anul trecut. Acesta ocupă funcţia de preşedinte al filialei Cluj a Partidului Republican şi de vicepreşedinte al formaţiunii la nivel naţional.
Iată, încă un „om nou” pe care îl pescuiește George Simion.

Citește și: Egiptul amenajează un râu de 114 km, în deșert. România nu poate reface irigațiile distruse după '89

Cucșa, trup și suflet alături de Simion

Discursul naționalist-populist îi aduce împreună pe Cucșa și pe George Simion. Cucșa preia, pe pagina sa de FB, declarațiile lui George Simion sau ale lui Terheș, alt „om nou” în politică, pe care AUR l-a luat de la PNȚ-CD/PSD.

De fapt, Cucșa și partidul lui par o anexă a lui Simion și AUR.

Pe cine a mai recuperat AUR

Dumitru Coarnă, care a intrat în Parlament pe listele PSD, este foarte apropiat de AUR. Fostul ministru PSD, Orlando Teodorovici, a fost văzut la reuniunile partidului condus de Simion.

Citește și: VIDEO Teodorovici, finanțistul lui Dăncilă, la masă cu George Simion. E specialistul AUR în energie

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te