Horia Tomescu a demisionat de la Primăria Capitalei, în Dosarul ASSMB, după o investigaţie Newsweek

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.09.2023 - 15:48
Horia Tomescu a demisionat - Foto: INQUAM PHOTOS / Sabin Cirstoveanu

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea USR, a anunţat că a renunţat la funcţia de viceprimar din motive personale. „USR va rămâne mereu partidul născut din speranţa unei societăţi mai bune şi avem cu toţii datoria să nu uităm asta”, a adăugat el.

SHARE

„Dragi bucureşteni, Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei.

Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine ştiţi, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea şi binele nostru dar şi a celor dragi”, a anunțat Horia Tomescu.

Surse politice au declarat pentru Newsweek România că Tomescu a fost supus unui șantaj din partea conducerii USR București:" I-au spus că, dacă nu-și dă demisia singur în urma scandalului de la ASSMB atunci îi va fi retras sprijinul politic din partea USR".

Horia Tomescu a demisionat

El a adăugat că „a fost o perioadă plină de provocări, de învăţături, de multe ore peste program dar şi de împliniri şi realizări”.

„Mulţumesc colegilor pentru susţinere şi încredere şi mulţumesc bucureştenilor pentru aceşti ani, în care am colaborat pentru dezvoltarea Bucureştiului, asigurându-i că rămân alături de ei, ca simplu cetăţean care iubeşte acest oraş.

Citeşte şi: Războiul din ASSMB dus la DNA. O răfuială între Vlad Voiculescu și viceprimarul USR, Horia Tomescu

USR va rămâne mereu partidul născut din speranţa unei societăţi mai bune şi avem cu toţii datoria să nu uităm asta. Le doresc succes colegilor mei şi rămân alături de ei în această luptă pentru Bucureştiul oamenilor buni”, a completat Tomescu, conform News.ro.

Horia Tomescu a fost unul dintre protejații lui Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății şi actual şef al filialei USR Bucureşti, a scris Newsweek România. Ambii provin din fost aripă PLUS, din USR, cea a fostului premier Dacian Cioloș.

A fost impus în anul 2020, drept viceprimar al Municipiului București, cu acordul lui Vlad Voiculescu. Care avea numai cuvinte de laudă la adresa lui. Din poziția de viceprimar, i-a ajuns în subordine domeniul Sănătății, în Primăria Municipiului București, el fiind medic stomatolog.

Citeşte şi: EXCLUSIV O firmă sătească este abonată la contracte cu ASSMB. Instituția e condusă de omul lui Firea

În ultimele zile, Tomescu a fost acuzat că nu l-a înlăturat din fruntea ASSMB pe directorul general-adjunct, Cristian Plută, care a fost recent reţinut pentru 30 de zile, într-un dosar de corupţie, pentru luare de mită.

Plută fusese anterior director general al ASSMB, numit în fruntea instituţiei de fostul primar general, Gabriela Firea (PSD). 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te