Dragnea Junior și-a luat Mercedes și Porsche din afacerea cu cereale

DE Petre Bădică, Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 26.06.2020 - 17:57

În timp ce își lichidează afacerile care merg în pierdere, Ștefan Valentin Dragnea a luat în leasing două mașini de lux și finanțează cu sute de mii de euro echipa Turris Turnu Măgurele.

SHARE

Lui Valentin Dragnea îi merge bine deși tatăl său Liviu Dragnea a intrat la pușcărie. Potrivit documentelor pe care le publicăm, compania Nutrelo Grup, deținută de fiul lui Dragnea, a luat în leasing, pe data de 2 aprilie, un autoturism Porsche Cayman.

Porsche 718 Cayman S este un model sport desăvârșit. Motorul pe benzină turbo în patru cilindri, de 2.5 litri, dezvoltă 349 de cai putere la 6.500 rpm și un cuplu maxim de 420 Nm între 1.900 rpm și 4.500 rpm, specificații ce permit mașinii să ajungă la 100 km/h în 4,4 secunde și să atingă o viteză maximă de 285 km/h, în cazul versiunii cu transmisie automată cu dublu ambreiaj, PDK, cu 7 trepte. Versiunea ”S”, este una mai specială, împrumutând, de exemplu, sistemul de frânare de la supercar-ul actual 911 Carrera.

Prețul de bază pentru 718 Cayman S pornește de la 75.505,5 euro, inclusiv TVA, în România. Dar, bineînțeles, lista de dotări opționale este extrem de îmbietoare și de lungă. De exemplu, Dragnea Jr. a optat pentru jante de 20 inch de Carrera S, volan încălzit, pachet pentru fumători, sistem de direcție Power Steering Plus, sistem audio Bose Surround, pachet de ornamente din fibră de carbon pentru interior, și scaune sport electrice, cu 14 reglaje.

Prin urmare, cu opționale, prețul Porsche-ului 718 Cayman S a putut ajunge ușor spre 100.000 de euro.

 

Zece zile mai târziu, 12 aprilie, Dragnea Junior a mai făcut un leasing, pentru o mașină premium – un SUV Mercedes Benz, model GLE Class.

Mercedes GLE 350 d 4MATIC de 100.000 euro

Dacă pentru a-și potoli pofta de adrenalină Dragnea Jr. a găsit loc în garaj pentru un Porsche 718 Cayman S, pentru a nu strâmba roțile mașinii sport în gropile întâlnite pe drumurile efectuate zi de zi a ales un SUV Mercedes GLE 350 d 4MATIC de culoare „Obsidian Black”.

Nu a avut bani de piele naturală, așa că a optat pentru un interior din imitație bej. Dar mașina dispune de suspensie adaptivă, Airmatic Dual Control, cu pachet de drumuri grele, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, sistem de încălzire auxiliar, jante de 20 inch AMG, pachet stilistic exterior AMG, scaune față/spate încălzite, faruri adaptive, sistem de tracțiune integrală permanentă, 4MATIC, gestionat electronic (Agility Select), rezervor de combustivil de capacitate mare și, de exemplu, sistem de climatizare automat „Thermatic”.

Mercedes GLE 350 d 4MATIC are sub capotă un motor diesel turbo de 3.0 litri cu tehnologie Bluetec, care dezvoltă 272 de cai putere și un cuplu de 600 Nm. Mașina sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,9 secunde și poate atinge o viteză maximă de 230 km/h.

Prețul pornește de la 69.377 de euro, TVA inclusă, dar, având în vedere dotările, Mercedes-ul GLE 350 d 4MATIC al lui Dragnea Jr poate depăși ușor 90.000 de euro.

Mașini de toți banii

Valentin Dragnea deține 80% din firma Nutrelo. Profitul companiei, pe anul trecut, a fost de puțin peste un milion de lei, adică 210.000 de euro. Profitul este egal cu valoarea de piață a mașinilor de lux achiziționate de Valentin Dragnea.

Fiul lui Dragnea a renunțat la o afacere care, anul trecut, i-a adus o pierdere de peste un milion de euro. Valentin Ștefan Dragnea a renunțat la pachetul de 89% din acțiunile fermei de porci de la Salcia, la începutul acestui an. Conform Monitorului oficial nr. 1471, partea a IV-a, din 2 aprilie a.c., „Dragnea Valentin Ștefan cedează un număr de 81 acțiuni la o valoare nominală de 9.000 lei, cu o valoare totală de 729.000 lei, acțiuni numerotate de la 1 la 81, din care 501.642,50 lei în natură, reprezentând 89.01% din întregul capital social la beneficii și pierderi, al Societății FERMA SALCIA – S.A., domnului Dragne Ilie Liviu, potrivit prisacariu.ro.

Astfel, anul trecut, Valentin Dragnea a trebuit să suporte a o pierdere a companiei Ferma Salcia de 5.437.728, adică 1,15 milioane de euro.  

Visează să se bată cu Becali

Deși lucrurile nu par să stea roz în afacerile la vedere, Valentin Dragnea investește sume uriașe nu doar în confortul personal.

Compania sa Nutrelo Grup finanțează echipa de fotbal Turris Turnu Măgurele care are un început de sezon fantastic. Turris este liderul Diviziei secunde de fotbal surclasând formații cu prețenții și bugete de milioane precum: Rapid, Universitatea Cluj, Petrolul Ploișeti sau FC Argeș. Rapid a anunțat un buget de două milioane de euro, iar FC Argeș de trei milioane.

Turris se află înaintea acestora în clasament, iar bugetul echipei ar trebui să fie în jur de un million de euro pe sezon. Pe tricourile echipei Turris Turnu Măgurele este inscripționat numele compamniei Nutrelo, deținută de Dragnea junior.  

Un stadion, cadou de la Daddy

Ascensiunea echipei finanțate de Junior nu ar fi fost posibilă dacă tatăl, aflat, azi, în pușcărie, nu i-ar fi construit, din bani publici, infrastructura sportivă necesară.

La Turnu Măgurele, orașul unde Valentin Dragnea domiciliază și are afaceri, Compania Națională de Investiții a alocat 4,5 milioane de euro pentru ridicarea unui stadion modern. Finanțarea a fost aprobată de un personaj numit chiar de tăticul, Liviu Dragnea, pe când acesta din urmă era ministrul Dezvoltării în guvernul Ponta. Decizia a fost una arbitrară și politică. Pe atunci, Turris se afla în Liga a III-a.

Citește și: Un stadion de la Dragnea pentru Junior    

DOCUMENTE Fiul lui Dragnea a ieșit din ferma de porci Salcia SA înainte de condamnarea directorului

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te