Ceartă în coaliția de guvernare din cauza instituției care se va ocupa de investiții de 2 mld. euro

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 21.06.2021 - 23:10
Agenția Națională dedicată proiectelor din Sănătate ar urma să se ocupe de construcția de spitale FOTO: spitalulconstanta.ro

Agenția Națională dedicată proiectelor din Sănătate este un nou motiv de ceartă în coaliția de guvernare, potrivit Digi24. Ministrul Sănătății spune că liderii alianței și-au dat acordul pentru noua instituție. La polul opus, premierul Florin Cîțu nu știe să existe vreun acord.

SHARE

Agenția Națională dedicată proiectelor din Sănătate apare în Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Ministrul Sănătății spune că liderii Coaliției și-au dat deja acordul pentru noua instituție. La polul opus, premierul Florin Cîțu nu știe să existe vreun acord. 

Ar urma să se ocupe de investiții de două miliarde de euro, fonduri prevăzute în PNRR. Rolul principal ar fi de a elabora proiecte pentru construirea noilor spitale și de a impune criterii de calitate. Agenția va oferi și consultanță consiliilor județene și primăriilor în ceea ce privește rețeaua sanitară.

Citește și: VIDEO EXCLUSIV Tornadă formată în apropiere de Mahmudia

„Este un proiect care este prevăzut în programul de guvernare, program de guvernare care a fost negociat în Coaliție. Dacă pentru partenerii de Coaliție există întrebări sau dubii legate de obiectivele, modul de funcționare, modul de finanțare al acestei agenții, le răspund cu mare plăcere", a declarat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Surse politice susțin că mai mulți lideri liberali se opun proiectului și ar vrea ca banii să fie gestionați de autoritățile locale. Ministrul Sănătății este contrazis de premier.

Citește și: Criminal român, prins după urmele de spermă, la 28 de ani după ce și-a ucis soția și fiica în Franța

„Această soluție a fost discutată în Coaliția de guvernare, nu a fost aprobată în Coaliția de guvernare, deci nu am cum să o susțin în acest moment. E o decizie pe care trebuie să o luăm în Coaliție, cu președinții de partid", a precizat Florin Cîțu, premierul României.

Din opoziție, social-democrații susțin că înființarea agenției ar dubla rolul Companiei Naționale de Investiții, scrie Digi 24.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.