Criminal român, prins după urmele de spermă, la 28 de ani după ce și-a ucis soția și fiica în Franța

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 20.06.2021 - 11:11

Michele Marinescu avea 43 de ani și fiica sa, Christine, 13. Cadavrele lor au fost descoperite la 7 ianuarie 1993, acasă, în Sassenage, Isère, în sud-estul Franței. Zăceau în camerele lor, cu gâturile tăiate, iar fetița fusese violată. 

SHARE

Pe pantalonul copilei a fost găsită spermă, dar la acea vreme n-a fost analizată.

În zilele și lunile care au urmat, ancheta n-a făcut progrese. De-a lungul anilor, cinci anchetatori s-au ocupat succesiv de acest caz, în care au fost făcute 34 de expertize și au fost audiați zeci de martori.  S-au făcut numeroase apeluri către eventuali martori, inclusiv într-o celebră emisiune de televiziune, „Martorul nr. 1” a lui Jacques Pradel, în 1995.

Citește și: Prezentatorul Antena 3 Florin Iulian Badea, acuzat că și-a agresat soția

Colonelul Lionel James, comandantul secției de cercetări a Jandarmeriei din Grenoble, s-a ocupat de caz încă de la început. El spune că poliția nu a renunțat nicio clipă să caute adevărul. În 2018, poliția a refăcut de la zero dosarul și s-a interesat cu această ocazie de tatăl fetiței, Marian Marinescu.

Citește și: Doi muncitorii români, forțați să bea și să se spele cu apă din fântâni publice în Italia

Un alibi care a ținut 28 de ani: Ucigașul a spus că era în România la momentul crimei

La începutul cazului, Marian Marinescu fusese interogat pentru că cei doi soți, care lucrau împreună într-o firmă de electronică, aveau într-adevăr probleme în cuplu. La momentul dublei crime, bărbatul avea 44 de ani și un alibi beton: el și fiul de 7 ani erau în România, țara sa natală, pentru a petrece sărbătorile de iarnă. 

Citește și: VIDEO Ce drone militare vrea MApN să facă în România. Au fost în Irak și Afganistan

Polițiștii au făcut din nou verificări și au constatat că Marian fusese într-adevăr în România, dar înainte și după oribilul asasinat. Aparent, ar fi avut timp să facă dus-întors drumul dintre domiciliul său din Franța și România.

Criminalul a fost prins după urmele de spermă 


Pe de altă parte, progresele pe care știința le-a făcut între timp au permis izolarea ADN-ului din urmele de spermă de pe pantalonii fetiței. S-a făcut un test genetic la începutul acestui an și rezultatul a fost șocant: s-a constatat că era vorba despre ADN-ul lui Marian Marinescu. Probele sunt fără echivoc.

Citește și: „Telenovela” divorțului Reghecampf: Reghe ar fi plănuit. Anamaria: „Am cel mai șmecher bărbat”

Suspectul, Marian Marinescu, de profesie inginer, fost director, a fost pus sub acuzare pentru uciderea soției sale și a fetei lor de 13 ani, precum și pentru violarea acesteia din urmă.

Bărbatul, astăzi în vârstă de 72 de ani, a fost arestat săptămâna aceasta, dar spune că „nu-și amintește” să fi comis cele două crime.  În fața anchetatorilor nu a mai făcut nicio altă declarație, conform Digi24.

Familia este cutremurată


„Este pe cale să se confirme cea mai urâtă dintre ipoteze” pentru o familie care a încercat să se adune și să-și revină după aceste fapte, a declarat avocatul surorii lui Michele, cea care, împreună cu soțul, se va constitui parte civilă în proces.

După tragedia din familie, ea și soțul ei au încercat să-și înconjoare nepotul cu toată dragostea, după ce acesta își pierduse în condiții atât de oribile mama și sora mai mare. Cumnatul lor avea un alibi solid și ei au continuat să-l viziteze în toți acești ani, fără să aibă nici cea mai mică bănuială. 

Voiau să afle adevărul, dar cel care li se dezvăluie acum este greu de suportat, a arătat avocatul. 

În ceea ce-l privește pe fiul lui Marian Marinescu, astăzi în vârstă de 35 de ani, și el este zdruncinat de noile evoluții ale cazului. Nici el, nici avocatul său nu au dorit să apară în fața presei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.