De la șofer de basculantă de mare tonaj, la deputat: șeful AUR Suceava, Dorel-Gheorghe Acatrinei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.01.2021 - 16:59
Dorel Acatrinei, fost șofer, actual CEO al unei firme de transport mărfuri și ales AUR. Sursa imagine: Facebook

Dorel-Gheorghe Acatrinei, șeful AUR Suceava, fost șofer și actual deținător de firmă de transport de mărfuri, este și deputat în legislatura 2020-2024. În CV-ul său, se laudă că știe să folosească Zoom și Skype.

SHARE

Ultima școală pe care a absolvit-o Dorel Acatrinei este Liceul cu program sportiv CSS Suceava, iar din 2001 până în 2010 și-a câștigat existența ca șofer - a fost șofer pe mșini de mare tonaj și șofer de autocar în Suceava, conform CV-ului publicat pe site-ul Camerei Deputaților

Din 2010, și-a deschis o firmă de transport de mărfuri, Helios Car SRL. Pe pagina de Facebook a firmei, scrie că „Helios Car isi incepe activitatea sub aceasta denumire in anul 2010. Atunci, fondatorul companiei, avand experienta cumulata in ani de zile de munca in domeniul transportului international, s-a decis sa inceapa cel mai ambitios proiect de pana atunci. In acest fel a luat nastere Helios Car SRL, o firma de prestigiu in domeniul transportului international, crescand de la an la an si investind puternic in tehnologie, logistica si personal”.

Pe site-ul firmei Helios CAR scrie că cifra de afaceri pentru anul 2018 era de aproximativ 7,5 milioane de lei. 

Citește și: Alexandru Cumpănașu îndeamnă 500.000 de elevi, pe Tik-Tok, la revoltă împotriva profesorilor

Prezentarea firmei Helios CAR cu o greșeală gramaticală
 

Proaspătul ales AUR spune că știe limba engleză și se laudă că știe să folosească Skype, Zoom, Google Drive, Microsoft Office și Android.

Conform CV-ului său, Dorel Acatrinei nu a avut nici un loc de muncă de la finalizarea liceului până la 24 de ani, când a obținut primul job ca șofer în Drăgoiești (sat din Suceava).

Citește și: FOTO Senatorul AUR n-a nimerit nici o poziție de yoga pentru activarea vishuddha chakra

Față de alți colegi ai săi, Dorel Acatrinei nu este foarte activ pe Facebook: la începutul lui decembrie, își laudă un angajat pentru „serviciile” sale și pentru „credința față de țară”, iar în 11 decembrie, scrie: „În ţara noastră românească vrem înşine stăpâni să fim și Stăpânirea ţării noastre cu nimenea n-o împărțim!”.

Versurile sunt din poezia patriotică „Voința neamului”, scrisă de Ioan Nenițescu în 1887. Poeziile lui Nenițescu au fost interpretate de Tudor Gheorghe, artist prezent de obicei la Antena 3, cu discurs eurosceptic și care pozează în apărător al valorilor tradiționale. 

Citește și: Senatorul AUR Sorin Lavric continuă să scrie la România Literară și-l insultă pe Cărtărescu

Venituri de circa 3.000 de lei pe lună, dar 48.000 de lei în conturi

Din declarația de avere, aflăm că Acatrinei are două case și două terenuri intravilane de 2.000 de metri pătrați în comuna Sf. Ilie, din județul Suceava, cumpărate în 2008, împreună cu soția lui, iar în conturi declară 48.000 de lei. Nu specifică din ce an sunt deschise conturile la bancă.

În ultimul an, Dorel Acatrinei a încasat 21.672 de lei ca administrator (probabil al firmei pe care a înființat-o, dar nu precizează acest lucru în declarația de avere), adică 1.806 lei/lună.

Soția lui câștigă 17.964 de lei ca asistent manager (din nou, nu știm dacă la firma Helios Car), adică 1.497 de lei/lună.

În total, pe lună, cei doi soți câștigă puțin peste 3.000 de lei.

În declarația de interese, Dorel Acatrinei menționează că este asociat unic și administrator la firma Helios CAR SRL și este președintele AUR Suceava.

 

 

Sursa: Declarație de avere Dorel Acatrinei - ANI 

Newsweek România i-a trimis deputatului Acatrinei mai multe întrebări privind CV-ul și declarația de avere, dar și despre intrarea sa în politică și va publica răspunsurile când le va primi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te