Senatorul AUR Sorin Lavric continuă să scrie la România Literară și-l insultă pe Cărtărescu

DE Mircea Marian | Actualizat: 30.12.2020 - 13:55
Sorin Lavric Foto: Captură video

Senatorul AUR Sorin Lavric continuă să scrie în România Literară, revista Uniunii Scriitorilor, și, în ediția de final de an, îl atacă brutal pe Mircea Cărtărescu. Uniunea este condusă de Nicolae Manolescu și Varujan Vosganian.

SHARE

Deși, la 8 decembrie, Uniunea Scriitorilor anunța că “relațiile contractuale ale dlui Sorin Lavric cu Uniunea Scriitorilor din România și revista "România literară", în mod firesc și necesar, iau sfârșit“, senatorul AUR continuă să publice în revista acestei uniuni.  

“Dar pe Cărtărescu nu l-am luat niciodată în serios. L-am privit ca pe un adult smiorcăit, dezarmat sub unghi filosofic și pe de-a-ntregul golit de miez spiritual. Insul nu are anvergură în cîmpul duhului, îi lipsește tensiunea unei concepții. Nicio secundă nu mi-a dat impresia că în el se duce o luptă. Un îngeraș sclifosit, cu plete vopsite, plutind serafic pe o catapeteasmă rococo. Un scrib cu poftă grafomană, văduvit de bolta unei viziuni coerente“, scrie Lavric, în România Literară, unde a fost invitat să scrie despre Anul editorial 2020. 

“Produs de marketing și nimic altceva, Mircea Cărtărescu e o farsă culturală“, a mai susținut Lavric.

Mircea Cărtărescu a mai fost atacat de Lavric și i-a răspuns ironic: “ Acum doar vreo lună o carte de-a mea a fost "discutată obiectiv" de doi cronicari literari pe care-i știam vag, așa că obiectivitatea lor nu m-a interesat cine știe ce.

Acum aflu că am avut onoarea să fiu bătut la tălpi chiar de celebrul Sorin Lavric, El Însuși, revelat de câteva zile că mântuitor al neamului românesc“. 

“Respingem orice tentativă de destructurare a cadrului democratic și orice atac la adresa minorităților naționale, religioase etc. și condamnăm orice formă de discriminare.

Prin urmare, ne delimităm, ca breaslă, de declarațiile și atitudinile politice ale dlui Sorin Lavric, invitându-l să reflecteze la implicațiile lor nocive pentru democrație și pentru atmosfera din spațiul public“, anunța, la 8 decembrie, Uniunea Scriitorilor. Această uniune, precum și revista România Literară, sunt conduse Nicolae Manolescu. 

Prim-vicepreședinte al uniunii este Varujan Vosganian, și el un susținător al teoriilor conspiraționiste despre covid-19. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.