FOTO Senatorul AUR n-a nimerit nici o poziție de yoga pentru activarea vishuddha chakra

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.12.2020 - 23:01
Senatorul AUR dormind în Parlament. Sursa: stirisuceava.net

Senatorul AUR Mircea Dăneasă, prins dormind în Parlament, a invocat meditația yoga și că își activa vishuddha chakra, „conexiunile mintale speciale”. A adăugat că e o poziție care activează inspirația.

SHARE

Totuși, site-urile dedicate yoga arată că pozițiile care corespund activării chakrei vishuddha (gât) sunt următoarele:

Nici una nu seamănă cu poziția în care a fost surprins senatorul AUR.

Vishuddha chakra reprezintă centrul principal de control și de acțiune al eterului spațial, care corespunde energiei fundamentale a timpului etern, focarul energetic al gâtului. Acest focar controlează activitatea tiroidei, amigdalelor, glandelor salivare, sistemului auditiv, faringelui, laringelui și funcția vorbirii, se arată în cursurile yoga.

De asemenea, pozițiile pentru activarea chakrei gâtului ajută la recăpătarea vocii (conform site-ului yogasutra.com), nu la activarea inspirației, așa cum a susținut Mircea Dăneasă.

Într-o biografie neoficială pe Wikipedia, scrie că Dăneasă este vechi practicant de yoga, fiind elevul lui Mario Vasilescu, care a fondat o școală de yoga în România, în anii '70. 

Citește și: Cum a șmenuit deputatul AUR Mihai Lasca un german, în 2006, pe E60, prin metoda „Maradona”

Prins dormind în Parlament, Dăneasă a susținut, într-o declarație pentru Adevărul, că „Poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte vishuddha chakra. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie”.

Ceva mai generos a fost cu explicațiile pentru postul Intermedia Suceava. Acolo, a susținut că a închis ochii pentru a-și pune în ordine ideile, pentru o interpelare pe care voia să o facă a doua zi într-o comisie.

„Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam niște idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanțe-Bănci și mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă și mi-am construit două direcții cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”, a susținut Dăneasă.

Pe site-ul Senatului, însă, nu apare nici o interpelare depusă de acesta.

Dăneasă face parte din Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital și din Comisia pentru știință, inovare și tehnologie.

De meserie sculptor, nu a făcut nici un ban din sculptură în ultimul an 

Dăneasă, născut în aprilie 1955, este de meserie sculptor, iar în ultimul an nu a realizat venituri din meseria sa, conform declarației de avere publicată pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.

El este profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu" Suceava și declară un venit de 40.800 de lei pe an, adică 3.400 de lei pe lună, iar soția lui, Constanța Dăneasă, este medic și are un cabinet de ecografie în Suceava. Ea declară venituri de 108.860 de lei, plus o pensie de 33.432 de lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de peste 11.800 de lei.

Sculptorul AUR mai declară și un teren de cinci hectare și o casă în Hunedoara, moștenite, dar și trei apartamente cumpărate în anii '90, unul în Suceava și două în București, precum și o mașină Matiz din 2010.

Se laudă că a terminat clasa a VIII-a cu 10 

Supărat că a fost criticat pe Facebook după ce a anunțat că este candidat al Alianței pentru Unirea Românilor în Parlament, acesta a declarat, pentru același post regional de televiziune Intermedia Suceava, că „Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10. Am terminat Liceul de Arte Plastice din Deva cu examenul de Bacalaureat cu 9,5. Am terminat Institutul de Arte Plastice din Bucureşti „Nicolae Grigorescu” cu diplomă de merit”.

El a mai susținut că a primit propunerea de a candida din partea AUR pentru că este autorul monumentului „Bucovina înaripată”, amplasat în Piaţa Drapelului din Suceava. Statuia din fibră de sticlă a fost dezvelită în 2009.

CV-ul lui Mircea Dăneasă nu este încă publicat pe site-ul Senatului.

Citește și: Ce elemente fasciste a preluat AUR de la Mișcarea Legionară. Analiza istoricului Roland Clark

Fan conspirații despre daci 

Pe Facebook, Mircea Dăneasă se folosește de distribuiri pentru a-și exprima punctele de vedere: distribuie conspirații (mai ales despre COVID-19 și daci), discursurile șefului său din AUR, George Simion, rugăciuni, dar și postări ale lui Daniel Roxin, celebru conspiraționist și dacopat, Iulian Capsali, rusofil, dar și posări ale Antena 3 și Rtv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te