Marcel Ciolacu nu crede că PSD și PNL vor candida împreună la alegerile parlamentare

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.05.2022 - 19:40
Marcel Ciolacu dă de înțeles că PSD va avea candidați proprii la parlamentare /Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, referindu-se la ideile conform cărora PSD şi PNL ar urma să candideze pe liste comune la alegerile parlamentare din anul 2024, că nu „vede o conjunctură astfel încât stânga şi dreapta să candideze împreună”.

SHARE

El a făcut referire la modelul Germaniei, unde marile partide de stânga şi dreapta au candidat separat, dar au guvernat împreună în ultimii 17 ani.

Întrebat, la Prima Tv, cum răspunde afirmaţiilor fostului lider al PNL Ludovic Orban conform cărora PSD şi PNL ar dori să aibă candidatură comună la viitoarele alegeri legislative, Marcel Ciolacu a invocat modelul german.

„Nu vreau să comentez ce spune domnul Orban. Ştiţi, e o vorbă: pâinea se mănână rânduri. Domnul Orban a avut şansa să facă ceva bun pentru această ţară şi pentru PNL. Părerea mea, că nu i-a reuşit nici pentru PNL, nici pentru România, dacă ne uităm la cifre şi abordarea din perioada pandemiei.

Cred că vom rămâne doar cu frustrarea că am fost închişi în case timp de 30 sau 60 de zile, în timp ce s-au furat sute de milioane de euro pe produse neconforme şi nefolosite nici în ziua de astăzi. (...)

Nu cred că... eu prefer sistemul german, chiar dacă acolo aproape 17 ani au fost stânga şi dreapta împreună la putere, întotdeauna au candidat separat şi după alegeri au creionat o coaliţie”, a afirmat Marcel Ciolacu în emisiunea Insider Politic, difuzată duminică de Prima Tv.

Citește și: 

Strategii antistres pentru vremuri anxioase de pandemie, inflație și război

Cum a ridicat Poliția Locală mașina de filaj de la Antidrog în timpul unui flagrant lângă IGP

El a invocat, în cest context, „doctrinele şi valorile separate” ale PNL şi PSD, arătând că divergenţele dintre cele două partide „nu sunt certuri”.

„E normal ca eu să apăr valorile social-democrate şi să-mi doresc o echitate socială mai pronunţată în România, e normal ca domnul Ciucă să-şi apere valorile liberale şi important e ca fiecare cu argumente – nu cu lozinci, <<Domnule, este taxă unică>> – haideţi să vedem realităţile, s-au închis foarte multe incendii în această perioadă de şase luni de zile şi doar să fii rău intenţionat să nu observi totuşi plus valoarea adusă de PSD prin miniştrii săi în actuala componenţă a guvernului şi rapiditatea cu care s-a reacţionat la aceste crize. Nu văd, totuşi, o conjunctură astfel încât stânga şi dreapta să candideze împreună”, mai afirmă liderul PSD.

Acesta a explicat că Uniunea Social-Liberală (USL) s-a format pentru că, la acel moment, liderii celor două partide au „considerat că trebuie să se unească împotriva unui duşman”, arătând că nu este cazul în acest moment, pentru că liderii PNL şi PSD „nu au duşmani, ci adversari politici”.

„Atunci s-au unit cu toţii împotriva lui Băsescu. Dacă ne uităm acum în spate, total justificată acea unire şi acea ură împotriva preşedintelui Băsescu, dar nu suntem în acel context”, adaugă Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.