Călcând pe cadavre. Mihai Fifor, campanie publicitară plătită despre drama de la Caracal

DE Petre Bădică | Actualizat: 03.08.2019 - 15:53

Ministrul de Interne, Mihai Fifor, a plătit la pentru distribuirea unui mesaj, pe cea mai importantă rețea de socializare, ca românii să afle cum luptă el împotriva criminalității.

SHARE

 Campania de imagine a lui Fifor pe Facebook apare sub forma unei postări care poartă înscrisul „Sponsorizat”, adică o postare plătită.

În postatea plătită, Mihai Fifor, ministru interimar de Interne, ne asigură că va lua toate măsurile pentru ca drama de la Caracal să nu se mai repete. El anunță că supune dezbaterii o inițiativă legislativă prin care „Special pentru găsirea copiilor, se introduce sistemul telefonic call-center Dispariție minor, care va asigura preluarea de urgență a apelurilor”.

Apoi, Fifor lansează un apel populației să vină cu idei.

Postarea plătită a lui Mihai Fifor pe FB este următoarea:

„Schimbările de care avem nevoie pentru a combate criminalitatea au la bază și modificări ale legii. Astfel, în domeniul situațiilor de urgență care implică persoane dispărute, MAI supune dezbaterii publice un proiect de lege care poate fi consultat pe site-ul MAI (https://bit.ly/32ZTgrL).

Este o inițiativă la care toți românii au dreptul să contribuie și îi îndemn să o facă. Avem nevoie de consens pe aceste măsuri, avem nevoie de implicarea tuturor pentru a îmbunătăți sistemul de acțiune a MAI, pentru ca oamenii să fie și să se știe în siguranță. Proiectul inițiat de MAI aduce modificări esențiale pentru îmbunătățirea modului în care sunt căutate persoanele dispărute și felul în care se intervine pentru localizarea acestora, în special a celor despre care există informații că sunt în pericol iminent.

Cu respectarea drepturilor prevăzute de constituție, proiectul prevede posibilitatea utilizării unor mijloace și metode de localizare, specifice până în prezent doar procesului penal, pentru găsirea unei persoane dispărute aflate într-o situație de vulnerabilitate.

De asemenea, proiectul prevede posibilitatea utilizării tehnicii de localizare și atunci când persoana dispărută aflată într-o situație de vulnerabilitate (ex: este victima unei infracțiuni de răpire) contactează autoritățile prin mijloace informatice de comunicare.

Special pentru găsirea copiilor, se introduce sistemul telefonic call-center ”Dispariție minor”, care va asigura preluarea de urgență a apelurilor - inclusiv a unor fotografii - și declanșarea procedurilor de căutare imediat de către organele de poliție competente. Apelurile de dispariție copil făcute la 112 se vor redirecționa către acest call-center. De asemenea, vor fi înființate în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române unități cu personal specializat în cazuri de persoane dispărute. Pentru situații în care există suspiciuni de răpire a copilului se simplifică activarea mecanismului “Alertă răpire copil”, un mecanism deja existent care asigură popularizarea anunțului de posibilă răpire, prin persoane juridice partenere și prin mass-media. Proiectul de lege poate fi consultat pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne (https://bit.ly/32ZTgrL).

Vă invit ca, timp de 30 de zile, să trimiteți propuneri și sugestii pentru îmbunătățirea acestor măsuri care urmează a fi transpuse în lege”, scrie ministrul interimar de Interne.

Banii pe care Fifor i-a plătit către Facebook pentru ca postarea de mai sus să ajungă la cât mai mulți români a generat 12.000 de reacții. Au existat 700 de distribuiri și 2.400 comentarii.

Cele mai multe negative.

Laurențiu: Nu ați schimbat voi legile penale pentru țăranul cariat?

Silvia:  Voi, PSD ul, va luați banii de la clanurile interlope. Clanurile interlope conduc România total de când ati câștigat alegerile un 2016. 

Sento: La tomberon si la puscarie cu penalii politruci PSD-ALDE UDMR si alti penali care vor amnistie si gratiere

Adrian: Sunteti adevaratii criminali ai Romaniei.

Mariana: Ca MAI sa functioneze trebuie stopat fenomenul angajarilor din sursa externa , nepotismul , depolitizarea institutiei. Dotarea in toate domeniile MAI si munca cadrelor militare trebuie salarizata ca in U,E.   

Postarea lui Fifor apare în ziua în care probele ADN au confirmat că oasele descoperite în casa lui Gheorghe Dincă aparțin Alexandrei. Și la o săptămână până la ziua în care a fost mobilizată o echipă de criminologi și de la București pentru a cerceta casa unde s-au comis posibilele crime. După ce presa a scris despre legăturile strânse dintre polițiștii din Caracal și interlopi. Și, în contextul în care PSD a schimbat trei miniștri de Interne în două săptămâni.

Și o mică notă de subsol. Mihai Fifor a distribuit postarea în care Viorica Dăncilă anunța demiterea ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Pentru că așa se bucură colegii între ei – mai ales de necazul altuia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te