Oprișan, împrumut de 1.300.000 lei de la mamă ca să își ia Mercedes din 2021. Veniturile cât ratele

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.06.2022 - 13:58
„Baronul” Oprișan și-a luat un Mercedes din 2021. Plătește rate cât veniturile sale lunare / Inquam PHOTOS Octav Ganea

Declarația de avere a baronului PSD, Marian Oprișan, depusă în urmă cu doar câteva zile arată că, deși veniturile nu i-au crescut, a reușit să își cumpere o mașină de lux și să ia credite la limita a ceea ce poate plăti.

SHARE

Marian Oprișan este vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, după ce, în 2020, a pierdut, surprinzător, prima funcție în județ. Oprișan și-a depus declarația de avere aferentă anului 2021, iar Agenția Națională de Integritate ar avea motive să o cerceteze. Ar putea începe cu datoriile pe care Oprișan le are.

Anul trecut a luat un credit nou, în valoare de 1,27 milioane de lei de la mama sa și pe care ar trebui să îl restituie în 10 ani. Ar rezulta (fără dobândă) că va trebui să dea înapoi suma de 106.300 lei pe an.  Oprișan câștigă suma de 148.000 de lei de la Consiliul Județean.

 

Lui Oprișan i-ar rămâne să trăiască cu 37.000 lei/an. Soția lui mai câștigă suma de 79.000 de lei pe an.

Dar Oprișan mai are alte 6 credite pe care le prezentăm mai jos. Dacă nu ar plăti nicio dobândă, Oprișan ar avea de returnat, anual, suma de 56.200 de lei. Doar că trei credite sunt la bănci, iar alte patru la mama sa. Cu o dobândă modică, ar urma ca Oprișan să returneze suma de 70.000 de lei.

Citește și: VIDEO Baronul PSD de Vrancea, Marian Oprișan: „Mama mea sunt eu”

Familiei Oprișan îi rămâne să trăiască cu 44.000 lei/an, adică 3.500 lei/lună. Doar că Oprișan stă, după cum a relatat presa, într-o vilă uriașă unde plătește o întreținere pe măsură.

Baronul de Vrancea, cum este "alintat" de popor, locuiește la marginea comunei Boloteşti, la  granița cu comuna Vidra. Dacă o veți căuta, o veți găsi undeva în sudul Moldovei, în judeţul Vrancea. Bolotești are 4.700 de suflete. În curţile oamenilor se află animale şi câte o grădină de legume, pentru subzistență.

Citește și: VIDEO Cât durează să ocolești cu mașina domeniul faraonic al mamei lui Oprișan

Baronul Oprișan are nevoi speciale. El și-a cumpărat un Mercedes, an de fabricație în 2021, o mașină ce nu poate fi mai ieftină de 50.000 euro.

Oprișan menționează 3 apartamente, dar nu și vila la care am făcut referire mai sus. Oprișan deține 35.000 de euro în conturi.

Din 4.400 de lei pe lună e greu să trăiască o familie de două persoane să pună motorină la Mercedes, să plătească utilitățile unui domeniu de mii de metri și să își satisfacă nevoile de bază.

  Citește și: Marian Oprișan , supărat pe ANI: "E frumos să-i dea cineva în cap că află că are două Rembrandturi?"

Vicepreședintele PSD spune că este un abuz că ANI face publice declarațiile de avere.

„Practica occidentală e următoarea: îți depui declarația de avere, dar ea nu e în văzul lumii. Discutăm în termeni realiști. Nu e cazul meu, dar poate are cineva două tablouașe, nu știu care, și vrem să-l facem guvernatorul Băncii Naționale sau prim-ministru, ceva. E frumos să-i dea cineva în cap că află că are două Rembrandturi?”, a declarat Marian Oprișan.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te