ABUZ: Clinica Academiei trimite medici la Parlament, ca să vaccineze personalul Camerei Deputaților

DE Mircea Marian | Actualizat: 16.02.2021 - 16:54
Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților Foto: Facebook

Clinica Academiei Române s-a oferit să trimită cadre medicale la Parlament pentru a-i vaccina pe funcționarii instituției. Solicitarea a fost aprobată fără nici o discuție, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

SHARE

La 20 ianuarie, medicul Șerban Rădulescu, directorul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă (CMDTAMP), instituție a Academiei Române, a scris Camerei Deputaților, propunând să trimită cadre medicale la cabinetele din Parlament pentru a vaccina anti-covid “personalul Parlamentului“.

Propunerea sa a fost aprobatătă fără discuții, în pachet cu multe alte decizii, în ședința din 1 februarie a Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

Această măsură a fost luată în plin scandal legat de vaccinările preferențiale, în defavoarea celor vulnerabili. 

“Dacă cineva va binevoi să facă vaccinul, dacă un coordonator al unui centru de vaccinare va binevoi să ia un vaccin care ar trebui să meargă către o persoană vârstnică sau către o persoană cu boală cronică sau către o persoană care are cu adevărat nevoie, ca să vaccineze un amic, un vecin sau mai ştiu eu pe cine, va trebui să plătească pentru asta şi suma va trebui să fie una de care să-şi aducă aminte fără bucurie“, spunea, la 31 ianuarie Vlad Voiculescu. 

Newsweek România a mai scris despre Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă, fosta policlinică a CC a PCR.

„CMDTAMP a cerut în mod expres autorităților competente declararea ca centru de vaccinare cu circuit închis (pentru angajații proprii și instituțiile arondate) datorită specificului unității (directorul nu explică ce anume înțelege prin „specificul unității, n.r.). 

Comunicarea între instituțiile care avizează și publică pe site-urile de specialitate nu este controlată de noi, astfel, în momentul în care am aflat de primul pacient exterior instituției care a fost programat (la acea dată, instituția nu avea nici măcar echipamentele de identificare al persoanelor), noi am semnalat instituțiile abilitate care au luat măsuri de a sista programările.

În urma acestui eveniment, CMDTAMP a sunat toți pacienții programați la acea dată pentru a-i informa și direcționa către alte centre publice de vaccinare”, afirma, la 13 ianuarie, într-un răspuns pentru Newsweek România, directorul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă (CMDTAMP), generalul Șerban Rădulescu. 

În Biroul Permanent al Camerei Deputaților sunt reprezentate toate partidele din Legislativ, inclusiv AUR și USR, dar nici unul n-a protestat. 

“Vreau să fiu foarte clar și bine înțeles: cabinete separate pentru „esențiali” vs restul lumii reprezintă ceva rușinos. Nu reprezintă România europeană, România egalității de șanse pe care ne chinuim să o creăm. Reprezintă România milițienească de care trebuie să ne îndepărtăm.
Sunt siderat de modul în care anumite centre de vaccinare au pus în practică acest lucru. Și sunt nemulțumit că deciziile din guvern ajung să fie pervertite la acest mod“, afirma ministrul USR Cristian Ghinea, la 27 ianuarie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te