Parchetul a decis că nu l-am terorizat suficient pe Dragnea. Mai încerc!

DE Mircea Marian | Actualizat: 30.08.2018 - 13:04

Sunt ușor trist că procurorii au decis că nu merit dosar penal pentru atentat la securitatea națională. Mă rog, asta ar fi presus ca ei să pună semnul egal între „securitatea națională” și securitatea cuibușorului de nebunii în care Dragnea locuia împreună cu tînăra sa iubită.

SHARE

Dacă nu vă mai amintiți, domnul L.D. m-a acuzat, după ce am publicat adresa sa din Piața Domenii, de: „instigare la săvârșirea infracțiunii de atentat care pune în pericol securitatea națională, instigare la infracțiunea de violare de domiciliu – formă agravată, instigare la săvârșirea infracțiunii de ultraj, infractiunea de incitare la ura sau discriminare, instigare la tulburarea ordinii și liniștii publice, infracțiunea de a fi săvârșit acțiuni împotriva ordinii constituționale și instigare / autorat la săvârșirea infracțiunii de agresiune împotriva santinelei”. Acuzația că aș fi instigat la agresiunea împotriva santinelei m-a debusolat: eu am ce am cu Dragnea, de ce să-l agresez pe soldatul aflat în post? 

Regret că am publicat pe Facebook adresa cuibușorului lui Dragnea? Da și nu. 

Regret că, în momentul în care guvernul Grindeanu a anunțat că va emite două ordonanțe de urgență prin care-i scăpa pe Dragnea și pe prietenii săi de sancțiunea penală, mi-am pierdut cumpătul și am scris prost, la nervi. Să fii ziarist de 27 de ani și să scrii prost într-un asemenea moment e mai grav decât toate acuzațiile penale pe care mi le-a adus Dragnea. 

Nu regret, pentru că era o situație atât de gravă încât am simțit că trebuia să fac „ceva” prin care să atrag atenția asupra unui abuz mizerabil. Aș publica din nou adresa lui Dragnea? Omul s-a mutat la Scroviștea, e bine păzit.

Regimul Dragnea/ PSD a fost atât de abuziv, a depășit atât de multe linii roșii, încât e imposibil să îți exerciți meseria de ziarist cu obișnuita detașare de până acum. Nu ai cum să-ți păstrezi obișnuita indiferență și cinismul specific acestei meserii când: Parlamentul legiferează doar în interesul penalilor, Curtea Constituțională a fost ocupată de niște politruci de la partid, jandarmii au devenit minerii lui Dragnea, Guvernul e condus, de facto, de condamnatul Vâlcov și asiști la un efort zilnic al PSD de a ocupa ultimele instituții independente din Justiție. 

Oricum, „neutralitatea” presei e o minciună de sorginte marxistă: oamenii sunt subiectivi, prin natura lor, nu au cum să se „obiectivizeze”. 

Eu îmi știu locul în lumea aceasta și nu-mi supraestimez capacitatea de a influența mersul lucrurilor. E ca și cum ai trage cu praștia după un T-34. Dar se vede că, chiar și acest gest, îl stresează și-l terorizează pe bietul domn Dragnea. Asta mă încurajează să continui. 


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te