Șoșoacă era prea puțin: veni și Terheș! De ce Antena face reclamă marghioalei și răspopitului

DE Mircea Marian | Actualizat: 25.02.2021 - 16:19

O țață care dă cu cartofii după tine și un răspopit cu voce pervers-onctuoasă, noile vedete ale televiziunilor de știri și ale politicii românești. Vadim Tudor și Dan Diaconescu păreau oameni serioși, prin comparație cu această trupă de saltimbanci pe butoaie.

SHARE

De ce le fac reclamă, seară de seară, Antena 3 și RTV? De ce Șoșoacă mai calcă prin platourile acestor televiziuni, deși s-a certat și cu Gâdea, și cu Ciutacu?

Explicația simplă este că fac audiență. Dar nu aici este cheia. Antena 3 et. co. se folosesc de Șoșoacă pentru a face PSD-ul frecventabil. Am uitat de Dragnea. Am uitat de Tudorache, care s-a pitit bine în grupul PSD din Camera Deputaților. “Luptătorul“ Ghiță, pe care Firea și Pandele l-au făcut parlamentar, pare moderat, timid și poate chiar inteligent.  

AUR-ul lui Simion a devenit plictisitor. Fad. George Simion, un personaj inodor și incolor, este total depășit de meseria de lider al unui partid de 8%. El și trupa sa vor face figurație slabă prin Parlament și, la un moment dat, majoritatea își vor da voturile cui oferă mai mult. 

De aceea, toate rebuturile agresive se strâng în jurul doamnei. De la alegerile din 2019, fostul preot greco-catolic Terheș zăcea în amorțire pe la Bruxelles. Lua un salariu de vreo 7.000 de euro pe lună și atât. Brusc, s-a reactivat și și-a plantat figura de iezuit blând, specializat în tortură și arderi pe rug, lângă chipul mânios al doamnei avocat. S-au lipit de ei avocatul Chitic, cel care a devenit celebru lăudându-se că a fost pălmuit de Băsescu, asistenta Mariei Grapini, numita Iosefina Pascal, și “marele artist“ (potrivit Sputnik România) Dan Bittman. O parodie tristă după “Cântăreții din Bremen“ a fraților Grimm. 

Antena 3, RTV, Sputnik și celelalte publicații din această tabără îi mediatizează fiindcă, până la alegerile din 2024, vor ajuta PSD să se curețe de imaginea de partid hipercorupt, condus de fostele slugi ale infractorului Dragnea, în frunte cu vâslașul Ciolacu. O discretă mână de ajutor dă și Intelectualul PSD Vasile Dîncu - machiavelli mic-mijlociu, cât să poată face pluta pe Dâmbovița - care prezintă sondaje în care se anunță o spectaculoasă creștere de popularitate a doamnei Șoșoacă.  

Desigur, la cum merge acum guvernarea zisă de dreapta, n-aș exclude ca-n 2024 să repetăm scenariul din 2000, la prezidențiale: să avem de ales între această doamnă și un pesedist. 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii


© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.