N-aveam 500 de morți pe zi dacă statul român îi punea cătușe lui Șoșoacă și oprea emisia Antenei 3

DE Mircea Marian | Actualizat: 20.10.2021 - 19:28

Nu cred că pandemia trebuie gestionată cu bâta și cu tancul pe stradă, dar s-a ajuns prea departe. Statul român este călcat în picioare și șantajat de impostori și penali, care fac carieră politică, bani sau audiență vorbind de pe mormanul de cadavre.

SHARE

În primăvară, când campania de vaccinare mergea relativ bine, Antena 3 a deschis o adevărată cruciadă împotriva acestui proces. Studioul lui Gâdea era plin de anti-vaxxeri conspiraționiști, cu Șoșoacă, Budeanu și Monica Pop în frunte. Gâdea personal s-a dus să se pupe cu doctorița Flavia Groșan atunci când Colegiul Medicilor a vrut să o sancționeze. 

Atunci, mai mulți oameni din PNL susțineau - pe surse...- că, de fapt, Antena 3 vrea bani de la guvernul Cîțu, pe modelul cabinetului Orban, care a pompat în trustul de dezinformare al infractorului Dan Voiculescu circa trei milioane de euro. 

Șoșoacă era ca la ea acasă la Antena 3: se certa cu moderatorii care nu o lăsau să vorbească tot timpul, venea echipată cu tricou pe care scria „Senator Terorist” și spunea orice aberație avea chef, fără să fie contrazisă.

Statul român a asistat pasiv la acest atac deliberat împotriva eforturilor de combatere a pandemiei, deși avea instrumente punitive. Consiliul Național al Audiovizualului putea proceda foarte simplu: să aplice sancțiuni graduale. Prima abatere de la reguli - o amendă mare. A doua emsiune antivaccinistă - suspendarea emisiei. Și, în acel moment, probabil că Dan Voiculescu ar fi știut de frică și se oprea, fiindcă pasul următor putea fi ridicarea licenței. 

Personaje precum turnătorul Dan Voiculescu sau senatoarea Șoșoacă știu doar de frică. Dacă te văd că tremuri, te calcă în picioare. Nu au milă! Dacă le aplici legea, cu toată forța ei, sunt primii care încep să schelălăie a iertare. 

În momentul în care Șoșoacă s-a dus peste medici, i-a agresat și a întrerupt un act medical, jandarmii sau poliția trebuiau să o ia pe sus, să-i pună cătușe și s-o ducă la secție pentru a fi identificată. Să o amprenteze și să o rețină până li se confirma, oficial, că e senatoare, nu vreo boschetară care susține că e parlamentar. Parchetul avea toate condițiile să-i facă dosar într-un timp scurt și să ceară ridicarea imunității. „Speța este destul de clară, întrucât 13 persoane s-au prezentat să primească acest vaccin și au plecat fără să primească acest vaccin. E de o gravitate ieșită din comun”, a explicat avocatul Peter Eckstein Kovacs, după incidentul de la Răchiteni. Dar statul român n-a avut curaj, s-a predat, iar doamna senator își continuă campania de dezinformare. 

În schimb, la Antena 3 s-a petrecut alt fenomen: de vreo lună, liderii PNL se bucură de tratament special la acest post - cam același de care beneficiau Dragnea și ciracii lui, din 2017 în 2019 - iar Gâdea i-a cam epurat pe antivaxxerii care ocupau studiourile. Mai este mediatizată Monica Pop, fosta șefă a spitalului de oftalmologie din București, care și-a schimbat radical atitudinea: cere decretarea stării de urgență, purtarea măștii și vaccinarea. Acum câteva luni, ea declama chiar la Antena 3: „Categoric nu mă voi vaccina și nici nu voi da vreun sfat cuiva să se vaccineze atâta timp cât acest vaccin e făcut în 3 luni (...)  Dacă faceți leucemie, Doamne ferește!, după vaccinul asta?! Cum poți să știi inducția genetică pe care o face asta, atât de scurt? Peste 5 ani ne putem vaccina! Categoric!”. 

Nu cred că Antena 3 a schimbat jocul, în septembrie 2021, fiindcă pe Dan Voiculescu l-au apucat grijile pentru sutele de oameni care mor zilnic. Probabil că omul și-a primit tainul. Ar trebui urmărit cât reușește să ANAF să recupereze, în aceste luni, din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA. Sau ce alte afaceri conexe ajung la famiglia lui Felix, pe spinarea statului...

Trăgând linie: dacă statul român acționa ferm, de la început, și știa să facă un mix inteligent între morcov și bâtă, probabil azi nu aveam 500 de morți pe zi și 70% din populație nevaccinată. Dar statul român a cedat - cu mare plăcere, aș zice -la șantaj și amenințări, iar rezultatul este că nu mai fac față cimitirele, în timp ce Antena 3 și Șoșoacă și-au atins obiectivele. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te