Dr. Rafila e bunicul ținut în geam, ca să încaseze nepoțelul Marcel pensioara

DE Mircea Marian | Actualizat: 23.11.2020 - 16:55

Când vrea să laude candidații PSD la alegerile parlamentare, primul nume pe care-l spune Ciolacu este Rafila. Când vorbește despre viitorul guvern PSD, Rafila este primul pe care Ciolacu îl pune pe listă.

SHARE

Însă, pe listele PSD de la București, cine rânjește naiv-slinos din spatele domnului doctor? Primarul Tudorache, cel care nu știa cum să mai îndese în conturile fostei neveste și a menajerei banii și bijuteriile cu diamante. Iar după Tudorache, vin și ceilalți primari PSD respinși de bucureșteni: turistul Florea de la Sectorul 5 și Mutu, de la Sectorul 6 (care stă ascuns pe listele pentru Senat). 

Tot cu ajutorul lui Rafila încearcă PSD să facă uitată candidatura “luptătorului“ Daniel Ghiță, un semi-analfabet care crede că masca de protecție scade imunitatea și care susține desființarea DNA. În timp ce Rafila recită mesajul corect politic, Ghiță colectează conspiraționiștii care susțin că pandemia a fost pusă la cale de Bill Gates, iar masca e “botniță“. 

Și tot în spatele lui Rafila sunt pitiți câțiva dintre mogulii sistemului medical de stat: plagiatorul Bodog, ministru al Sănătății în regimul Dragnea, cel care a reușit să scape de sub orice control epidemia de rujeolă, sau Leonard Azamfirei, alt rector pe viață, de la UMF Târgu-Mureș, și el cu nenumărate suspiciuni de plagiat. 

Bietul dr. Rafila e acrobatul de circ care trebuie să țină în spate întreaga piramidă răsturnată a clientelei pesediste, clientela care l-a slugărit fără rușine pe Dragnea și care avea nevoie de o imagine relativ curată cu care să defileze în campanie. 

Sunt însă prea mulți ca să poată fi ascunși. Dacă-l dăm deoparte pe dr. Rafila, ne amintim că toți parlamentarii PSD au votat legile lui Dragnea de distrugere a statului de drept, au susținut odioasa OUG 13/2017 și n-au crâcnit atunci când acesta a distrus sistematic economia, cu ajutorul sfaturilor lui Cristian Socol, viitorul ministru de Finanțe într-un ipotetic guvern PSD. 

Noua garnitură PSD este, de fapt, eșalonul III din regimul Dragnea, necuvântătoarele care votau și executau orbește ordinele șefului de partid. Iar pentru cine a uitat, vă amintesc eu că-n 2016 și Dragnea juca piesa liderului care face curățenie în partid, are standarde etice și promite să respecte statul de drept. Uitați-vă peste știrile din campania lui 2016: PSD părea partidul cel mai decis să sprijine lupta cu corupția. La nici două luni de la victorie, guvernul PSD Dragnea-Grindeanu emitea OUG 13/2017 și sute de mii de oameni ieșeau în stradă. 

Comentarii


© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.