Codul Fiscal și Codul lui Buzatu. Pe-al doilea nu-l modifică nimeni

DE Mihai Duță | Actualizat: 19.10.2023 - 13:13

Când nu mai sunt bani la buget și partidele nu-și mai pot mulțumi clientela politică se umblă degrabă la Codul Fiscal și statul ne mai arde cu niște taxe și impozite. Între timp, Codu’ lu’ Buzatu merge așa, nemodificat, old school, cu banii la sacoșă.

SHARE

De ani de zile, singura soluție a Guvernului de a acoperi găurile produse de propria incompentență este mărirea birurilor pe cap de locuitor.

Ultimul proiect de modificare a Codului Fiscal ne lovește pe toți ăștia, fraierii, care ne înghesuim să ne plătim taxele la începutul anului ca să prindem și-o amărâtă de reducere.

Pentru că altfel ne putem trezi rapid cu o poprire pe conturi.

Însă Codul Fiscal nu intră niciodată peste Codu’ lu’ Buzatu. Când iei milioane cu sacoșa n-ai nicio taxă de plătit, totul e natural, normal, un obicei străbun.

Citește și: Baronul PSD Dumitru Buzatu, prins cu mită de 1,25 mil. lei, rămâne în arest

Pe de altă parte, tot ce intră din Codul Fiscal la buget, se scurge-n buzunarele baronilor de stat.

Atunci când statul îți dă perversa de la Guvern, tu vei plăti mai mult, iar la alde Buzatu vor ajunge să care sacoșe mai mari.

Citește și: Primarul din Mioveni, reținut de DNA după ce a returnat o parte din șpagă. Nu s-a ținut de cuvânt

Păi de ce să meargă banii la vreun ONG care construiește spitale pentru copii și să nu meargă mai degrabă la o asfaltare dubioasă din care să mănânce și gura unui jupân de partid?

Ți se și rupe inima de sărmanul primar din Mioveni care voia să ramburseze un credit și niște oameni răi l-au arestat spunând că lua o șpagă.

Pentru astfel de oameni trebuie să fie mai mulți bani la buget. Pentru ei trebuie să plătim noi mai multe dări.

Citește și: Baronii PSD Buzatu și Arsene i-au „condamnat” pe 50% din locuitorii a 2 județe să lucreze la câmp

Cum ar fi ca banii ăștia care umblă prin portbagaje și sacoșe să ajungă la cultură, la sport sau, Doamne ferește, la educație?

În fiecare minister, în fiecare agenție, în fiecare instituție de stat sunt însă oameni strașnici care repectă întocmai Codu’ lu’ Buzatu.

În toate aceste instituții se întâmplă în fiecare zi, ba chiar și noaptea, infracțiuni cu banii din taxele și impozitele pe care cei mai mulți dintre noi la plătim la zi. Sunt atat de multe fapte încât, și dacă s-ar dori, tot nu ar putea fi anchetate toate.

Toată această mașinărie de stat a furtului organizat este întreținută de toate partidele aflate la putere. Voturile aduse din teritoriu sunt plătite cu funcții din care se pot face bani buni, dar nu din salariu, desigur, ci respectând întocmai Codu’ lu’ Buzatu.

Când nu mai sunt bani la buget așa cum se făcuse socoteala la împărțeala inițială, apar problemele. Pentru că degeaba îi dai omului o funcție pe mână dacă nu-i dai și niște bani să-i învârtească.

Anul viitor, cu toate alegerile posibile, e cea mai mare gaură neagră care ni se putea întâmpla. Patru rânduri de alegeri înseamnă mulți bani ca să obții voturi.

Oamenii din teritoriu ai partidelor trebuie să fie motivați, iar patriotismul nu ține de foame.

Și-atunci soluția nu e să umble cineva la Codu’ lu’ Buzatu. Soluția e să umbli la Codul Fiscal ca să-i mai arzi o dată pe cei care știi că-ți plătesc birurile. Doar să fii sigur că în an electoral vor fi bani pentru creditele amărâților de primari.

Ce se întâmplă acum în Codul lui Ciolacu este cea mai nerușinată și lipsită de scrupule exploatare a oamenilor de bună credință din România.

E foarte posibil ca majoritatea modificărilor să intre în vigoare și atunci vor sări în aer toate prețurile, în timp ce multe afaceri se vor închide sau vor trece în underground. Vom suferi multă vreme din cauza acestor nenorociri gândite de niște incompetenți plătiți tot de noi.

Dar pentru încă un an, statul va avea bani pentru cei care lucrează după Codu’ lu’ Buzatu.

Apoi, Dumnezeu cu mila!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te