Arafat, niciodată vinovat. Te plesnește imediat

DE Mihai Duță | Actualizat: 12.11.2020 - 14:01

Să nu scrii niciodată despre Arafat cum că ar fi și el vreodată vinovat. Te plesnește imediat. Îți dă pe loc cu niște hârtii peste ochi, te-ntreabă ce-ai făcut tu în viața ta amărâtă de cetățean mediocru și cum îți permiți să-ți ridici privirea spre el.

SHARE

El care, în timpul ăsta, face, desface, organizează și te protejează. Dar tu ești mereu un cârcotaș nemernic și nu vrei să recunoști că fără el am fi murit cu toții.

Adică n-ar fi fost doar cei care au pierit în Apuseni, la Siutghiol și la Colectiv. Acolo s-a ocupat el. Dar nu, nu are absolut nicio vină. Are și niște hârtii cu care-ți dă în cap.

Acum patru ani am scris un editorial în care explicam de ce este depășit de situație Raed Arafat. Pomeneam, desigur, despre Apuseni, Siutghiol și Colectiv. În plus, la acea vreme, Arafat voia să fie anchetat un pilot privat de elicopter care reușise să ducă la capăt o operațiune de salvare în munți, acolo unde elicopterul SMURD nu reușise să o facă.

În 2016, tocmai venise Dragnea la putere și Arafat începuse să se dea pe lângă el. Și până la urmă i-a reușit. Deși Arafat fusese unul dintre susținătorii asumați ai lui Victor Ponta. Dar n-a contat, pentru binele nostru, al tuturor, a schimbat barca.  

Doamne ce m-a mai pleznit după editorialul ăla. Eram deja un „așa zis jurnalist”, nu mai eram ăla care-l lua în direct la B1 în încercarea de a lămuri anumite lucruri. Eram un neica-nimeni care făceam umbră pământului degeaba, pe lângă el care făcea să înflorească totul.

Eu fiind totuși, unul dintre cei care-i plătește salariul și contribuie la achizițiile dubioase de sute de milioane de euro pe care le face.

Admiratorii prea-nevinovatului Arafat au simțit nevoia să se răcorească și să mă înjure ca niște adevărați salvatori ai salvatorului. Chiar aș fi curios să văd câți dintre ei îl înjură acum.

Atunci am scris cam ceea ce și-a permis, pentru că ăsta e termenul acceptat de Arafat, și președintele Traian Băsescu să scrie.

Cum că Arafat a creat un sistem de urgență care funcționează doar atunci când sunt situații relativ ușor de controlat. Că sistemul este dependent de Arafat, iar el nu reacționează cum trebuie în situația unei crize majore.

De data asta replica n-a mai venit direct, ci mult mai pervers. Departamentul pentru Situații de Urgență și-a asumat un mesaj în care îl acuză de fake news pe Traian Băsescu și apoi prezintă documente justificative pentru nevinovăția lui Arafat în cazurile Apuseni, Siutghiol și Colectiv.

Cum ar veni, masele de angajați sar în apărarea liderului suprem. Urmează poate și o manifestație la fostul CC, pentru că acolo își face veacul și prea-nevinovatul Arafat. Eventual, o fugă cu unul dintre elicopterele MAI de pe aceeași celebră clădire, că tot a devenit Arafat jupân peste tot ce zboară la Interne.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te