Traian Băsescu, pe Facebook: Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat

DE Elena Andrei | Actualizat: 11.11.2020 - 23:05
sursă magazine.ro

Traian Băsescu a făcut un apel pe pagina sa de Facebook pentru schimbarea lui Raed Arafat din fruntea ISU acuzându-l de proasta gestionare a locurile disponibile la ATI și a mijloacelor de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică.

SHARE

„Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză”, a scris Băsescu.

„Inspectoratul pentru Situații de Urgență este o structură militarizată care are ca obiectiv fundamental al activității eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. În criza Covid-19, ISU gestionează locurile disponibile la ATI și mijloacele de transport destinate bolnavilor aflați în situație critică. Cât timp au fost 200 de bolnavi pe cele circa 1100 de locuri de la ATI nu au fost probleme. Când s-a ajuns la 1000 de bolnavi pe circa 1100 de locuri, ISU a ajuns la „performanța” de a nu îi transfera în timp util pe cei şase bolnavi de la Timişoara, pe locurile disponibile din alte spitale, ceea ce a dus pur și simplu la uciderea a șase oameni din spitalul bramburitului doctor Mustea. S-a ajuns la un moment de criză pentru care era necesar un cap limpede care să dirijeze misiunea de salvare a celor șase bolnavi.”, scrie fostul președinte.

Acesta a trecut în revistă cazurile de urgență unde acțiunea ISU a lăsat de dorit: cazul avionului prăbușit în Apuseni care trebuia să asigure un transport pentru un transplant de inimă, incendiul de la Colectiv, ”unde lipsa unui cap limpede a îndepărtat salvările private şi a accentuat harababura organizatorică” și de accidentul cu elicopterul prăbușit pe lacul Siutghiol din Mamaia.

„Concluzie, Arafat este foarte bun pentru achiziţii de salvări vopsite în roşu sau pentru funcția de purtător de cuvânt și de imagine tv. Pentru acțiune în situație de criză, ISU are nevoie de un cap limpede. Pentru mine, om care am trecut prin multe momente limită, este uşor să înţeleg că Arafat nu poate reacţiona eficient în momente de criză. Arafat nu este capabil să ajungă la punctul în care se transformă într-o maşinărie umană lucidă, care acţionează cu exactitate şi eficienţă. Guvernanţilor, vă rog, gândiţi-vă că mâine putem avea un cutremur devastator. Nu lăsaţi ţara şi viaţa oamenilor pe mâna lui Arafat. Nu poate acţiona exact şi eficient în condiţii de presiune, de criză, nu poate coordona lucid în situaţii de criză” scrie Băsescu.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.