Senatul discută cererea DNA de ridicare a imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.11.2018 - 12:45
Tăriceanu ar putea fi salvat de colegii săi senatori. Foto Inquam Photo/Bogdan Buda

Biroul permanent al Senatului urmează să discute, luni, cererea Direcției Naționale Anticorupție de ridicare a imunităţii preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Biroul trebuie să trimită solicitarea la Comisia juridică, pentru întocmirea unui referat.

SHARE

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, duminică seara, la România TV, că cererea DNA prin care se cere avizarea urmăririi penale a sa reprezintă un demers politic și a susținut că în dosar e vorba de „multă maculatură”. Liderul ALDE a susţinut că în mandatul său de premier nu s-a făcut nicio plată către Microsoft.
„E din nou un demers politic, aşa cum se vede în ultima vreme - acţiuni prin care o serie de lideri politici se doresc a fi scoşi din cursă. Mi s-a intentat acţiunea de mărturie mincinoasă acum doi ani, am fost purtat pe la procuratură, apoi prin instanţe, ca să ajung să fiu achitat. Au văzut că nu merge aşa, au încercat cu asta”, a afirmat Călin PopescuTăriceanu.
Citește și Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că ar fi primit mită 800.000 de dolari

Președintele Senatului a susţinut că cererea DNA ar fi motivată de faptul că se apropie alegerile europarlamentare şi alegerile prezidenţiale de anul viitor, iar el este cotat în sondaje peste preşedintele Klaus Iohannis, în timp ce partidul pe care îl conduce şi-a dublat intenţia de vot faţă de 2016. ”Deci există nişte interese undeva”, a adăugat Tăriceanu.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru încheierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

Citește și Dan Andronic, chemat la DNA în dosarul lui Tăriceanu

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -