Percheziţii la administratorii firmei Ferma Dacilor și la primăria din comuna Gura Vadului

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.01.2024 - 18:18
Pecheziţii la administratorii firmei Ferma Dacilor - Foto: INQUAM PHOTOS / Bogdan Buda

Percheziţii la administratorii firmei Ferma Dacilor și la primăria din comuna Gura Vadului. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au descins la Ferma Dacilor.

SHARE

Percheziţii  la administratorii firmei Ferma Dacilor și la primăria din comuna Gura Vadului. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au descins la Ferma Dacilor, din Tohani.

Aceștia fac 8 percheziții, la administratorii pensiunii. 5 dintre ele au loc la locuințele acestora, atât la cei care figurează în acte, cât și la cei care gestionau, de fapt, afacerea.

Percheziţii la administratorii firmei Ferma Dacilor

Percheziții au loc și la Primăria Gura Vadului. 6 persoane vor fi aduse la audieri.

"La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023, la Complexul turistic «Ferma Dacilor» din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracțiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) și trei infracțiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situația juridică a imobilului în care a avut loc incendiul.

În cursul zilei de azi, 2 ianuarie 2024, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziții domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale.

Citeşte şi: Cine ar fi declanșat focul devastator de la Ferma Dacilor? „Umblă pe aici, dar nu îl pot prinde”

În vederea continuării cercetărilor, au fost emise și puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcții publice în cadrul autorității publice cu responsabilități în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului, conform Digi24.

Citeşte şi: 10.000 lei pe lună pentru șefu ISU Ploiești, care a demisionat după incendiul de la Ferma Dacilor

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică", transmit procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Pe 26 decembrie a avut loc un incendiu devastator la Ferma Dacilor, o pensiune din Tohani, județul Prahova. Șapte persoane au murit, iar o alta este dată dispărută și căutată de autorități.

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane care, din informațiile disponibile, au participat la o petrecere organizată de proprietar. 18 persoane au reușit să se evacueze la timp.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te