EXCLUSIV. PSD plătește din banii statului o chirie lunară de 19.000 de euro pentru o vilă în Pipera

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.11.2018 - 16:23
Vila pe care PSD plătește 19.000 de euro lunar din bani publici/FOTO: edificiarafael.ro

Un document pe care Newsweek România îl publică astăzi arată că, în mai puțin de cinci luni din acest an, 380.000 de euro au plecat din subvenția primită de PSD de la stat în contul unei persoane fizice.

SHARE

Suma reprezintă echivalentul a 20 de luni de chirie pentru o vilă în Pipera. Adică 19.000 de euro pe lună pentru un imobil a cărui închiriere costă de șase-șapte ori mai puțin pe piața imobiliară.

Conform mai multor surse, în respectiva vilă de pe bulevardul Iancu Nicolae ar locui chiar trezorierul PSD, Mircea Drăghici, artizanul acestei afaceri incredibile.

Subvenție de 380.000 de euro pentru o vilă

Conform documentului pe care-l vedeți mai jos, Partidul Social-Democrat a început să-i plătească, încă din februarie a.c., sume imense unui cetățean pe nume Corneliu Geană. 

Așa după cum arată tabelul întocmit de PSD, Corneliu Geană a primit, între 20 februarie și 11 iunie a.c., peste 1,77 milioane de lei. Suma este contravaloarea a 380.000 de euro, adică nu mai puțin de 20 de luni de chirie plătite de către PSD pentru o vilă în Pipera, pe bulevardul Iancu Nicolae.

Așadar, în mai puțin de cinci luni, PSD nu doar că a decis să plătească chirie pentru o vilă în Pipera, în valoare de 19.000 de euro lunar, dar a și plătit în avans pe 20 de luni. Mai mult, a plătit chiar înainte ca un contract de chirie să fie semnat: contractul a fost semnat la 1 martie a.c. iar contravaloarea în lei a șase rate de câte 19.000 euro fusese deja plătită în februarie.

În tabel se mai poate vedea că sursa banilor care au ajuns la Corneliu Geană este “subvenție”. Adică bani publici, sume primite de la stat de către PSD, conform legii recent modificate a finanțării partidelor politice.

Geană recunoaște afacerea

Corneliu Geană este un om de afaceri care a construit mai multe imobile în zona bulevardului Iancu Nicolae și este cunoscut ca un apropiat al lui Gigi Becali. 

Contactat de către Newsweek România, Geană a admis că PSD îi plătește chirie pentru o vilă, dar nu a făcut nici un comentariu despre preț: “Au închiriat o vilă. Da, nu știu cât s-a plătit.”

Geană, însă, nu are cum să nu știe cât a plătit PSD pentru imobil, cu atât mai mult cu cât a încasat banii în nume personal și chiar i-a declarat la ANAF. 

Conform surselor noastre, însă, nu chiar pe toți, ci puțin peste 300.000 de lei, deci nici 20% din 1,77 milioane de lei, suma încasată de la PSD. Corneliu Geană, însă, neagă această informație: “E declarat corect impozitul. E declarat cât este contractul. E declarat corect, nu este mai mic.”

Mercedes-urile lui Drăghici, la vilă

Când a venit vorba de ocupantul acelei vile de pe bulevardul Iancu Nicolae, Geană a fost iarăși secretos. 

Sursele Newsweek România au arătat că în parcarea vilei pot fi văzute foarte des Mercedes-urile folosite de către Mircea Drăghici și soția lui, cumpărate tot din bani publici, după cum am dezvăluit recent. 

Corneliu Geană, însă, păstrează misterul: “Nu știu cine locuiește acolo, nu pot să vă dau informația. Nu trebuie să vă spun dvs. cine stă acolo.”

Mircea Drăghici a refuzat și de această dată să comunice cu noi, deși am încercat să-l contactăm în mod repetat.

Această firmă are și un website de prezentare, potrivit căruia vila respectivă face parte dintr-un mic complex imobiliar, denumit “Rafael Mediteraneo”, care cuprinde în total patru imobile.

Ulterior, Corneliu Geană a contactat Newsweek România și a declarat că “acel contract a fost anulat de luna trecută”. Banii, însă, au rămas încasați.

Legătura dintre Geană și Dragnea

Totuși, care să fie legătura între Corneliu Geană și PSD, legătură care a stat la baza încheierii unei afaceri fabuloase? 

Prima verigă a lanțului este Villy Sorinel Oprea. Acesta, un om de afaceri aflat în trecut în relații foarte bune cu Elena Udrea și chiar membru PMP cu funcție o vreme, este acționar în mai multe firme care au adresa în același complex imobiliar. 

Villy Sorinel Oprea este, conform GSP, asociat în mai multe companii controlate de către Sanjeev Kumar, un indiano-britanic care a fost în cărți să cumpere clubul Dinamo București pe mâna lui Adrian Mutu.

Sanjeev Kumar este asociat, în Delamore International SRL, și cu Cătălin Radu. Conform DNA, acesta din urmă a intermediat o sumă de 50.000 de euro pentru Răducu Valentin Preda și, ca urmare, a fost condamnat în 2017 la închisoare. Iar Răducu Valentin Preda este nimeni altul decât fostul consilier al primarului Radu Mazăre, salvat de la un flagrant al DNA de către complici din DNA tocmai când s-ar fi îndreptat spre o întâlnire cu Liviu Dragnea, atunci ministru al Dezvoltării. 

În dosarul lui Preda a fost audiată ca martor și fosta șefă de cabinet a lui Liviu Dragnea, Mihaela Zobuian. Aceasta este acum șefa de cabinet a premierului Dăncilă.

Cum plătește PSD presa

În următorul episod al dezvăluirilor despre drenajul banilor publici primiți subvenție de la stat de către PSD, vă vom dezvălui care sunt publicațiile și analiștii care au primit stipendii grase pe semnătura trezorierului PSD Mircea Drăghici, la cererea lui Liviu Dragnea.

Citește și: EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te