Liderul fermierilor a coordonat un partid care l-a avut șef pe Călin Georgescu, prietenul Rusiei

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.01.2024 - 22:27
Liderul protestelor fermierilor coordonează un partid suveranist ce l-a avut șef pe Călin Georgescu - Foto: Colaj

Dănuț Andruș, liderul protestelor fermierilor coordonează un partid suveranist care l-a avut șef pe Călin Georgescu, un prieten declarat al Rusiei. Supărat pe foștii tovarăși de partid, Andruș caută să înscrie un alt partid la tribunal.

SHARE

UPDATE Dănuț Andruș a declarat, pentru Newsweek România, că nu va candida din partea Partidului Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor căruia i-a adus jigniri. „Acest partid este în disoluție, nu am avut adeziune că nu au BPN și nici președinte de 3 ani. Sunt niște trompete de oameni”.

Pe pagina de FB a partidului, Andruș e prezentat drept coordonator regional al partidului.

Dănuț Andruș, liderul protestelor fermierilor care protestează în toată țara, coordonează un partid suveranist numit Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor (AAA). 

Acest partid l-a avut președinte pe Călin Georgescu. Georgescu a fost propunerea AUR pentru funcția de premier al României.

Liderul fermierilor coordonează un partid care l-a avut șef pe Călin Georgescu, prietenul Rusiei

Același Dănuț Andruș, cel mai vizibil protestatar, care monopolizează intervențiile în fața presei, se luptă pentru a înregistra la tribunal încă un partid politic. Este vorba de Partidul Alianța Fermierilor și Antreprenorilor Români.

El nu a negat că este la originea acestui partid, într-o declarație pentru Newsweek România. “Dorim să facem acest partid politic pentru că și noi trebuie să avem reprezentare în țara asta. Ne uităm la 2-3 mari partide și gata.

O țară normală nu poate funcționa așa. Instanța ne-a respins cererea de înființare a partidului pentru că deranjăm, pentru că așa funcționează instanțele, pentru că așa fac ele dreptate“, a declarat pentru Newsweek România, Dănuț Andruș, liderul fermierilor protestatari.

Citește și: Liderul protestelor fermierilor, Dănuț Andruș, înființează Partidul Fermierilor și Antreprenorilor

Andruș se dezice, azi, de AAA

Andruș a coordonat Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor (AAA), de care s-a dezis, azi, într-o declarație pentru Newsweek România.

Și totuși, acest din urmă partid - Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor - funcționează, are o structură, membri și este activ pe rețelele de socializare.

Numele aproape similar al celor două partide induce în eroare. 

Un partid suveranist

Orientarea Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor pe care l-a coordonat Andruș, este una „suveranistă”, concept care a fost, în ultimii ani, confiscat de George Simion și de AUR.

Iată ce spunea într-o postare, Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor pe Pagina de FB:

„Partidul AAA propune înlocuirea modelului neoliberal actual cu o economie suveranist distributistă. Modelul neoliberal a fost adus în România de către Petre Roman și binecuvântat de Soros la începutul anilor 90. Știm cu toții care au fost liniile sale directoare și dezastrul care l-a produs.

Nu putem să efectuăm schimbări structurale în economie dacă nu schimbăm modelul economic.

Niciun alt partid nu propune schimbarea modelului economic. Iată de ce, chiar dacă unele partide propun măsuri meritorii de îmbunătățire a activității economice, ele nu au sorți de izbândă dacă se păstrează același model economic.

Modelul suveranist-distributist  este bazat pe producția locală, pe democrația participativă, piețe cu adevărat libere (remoralizate și lipsite de constrângeri monopoliste”, potrivit paginii de FB a Partidului Fermierilor și Antreprenorilor.

Copy/paste din Călin Georgescu

„Avem nevoie de o economie a libertății care să înlocuiască  actualul model economic colonial. Modelul economic românesc este bazat pe hoție, amatorism, coabitarea stat/servicii secrete/economie și creează o inegalitate socială strigătoare la cer”, mai spun reprezentanții partidului.

Primul președinte al Partidului Antreprenorilor a fost Călin Georgescu. 

Anterior, în februarie 2022, Călin Georgescu era premierul propus de partidul lui George Simion. El a fost, atunci, ales președinte de onoare al AUR. Georgescu susținea că țara a căzut pradă globalismului, puterilor străine și că este o colonie.

Citește și: Înainte să se declare liber, premierul AUR lansa proiecte de țară cu Isărescu, Dăianu și Andronescu

Când Georgescu a devenit greu frecventabil chiar și pentru AUR, a trecut la Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor.

Cine e Călin Georgescu, fost președinte al Alianței Antreprenorilor?

Călin Georgescu s-a remarcat prin susținerea Rusiei în războiul cu Ucraina. Georgescu declara: Vladimir Putin este un om care-și iubește țara.  E o persoană care, din punctul meu de vedere, cunoaște foarte bine unghiurile diplomatice, le stăpânește și este înconjurat de foarte buni profesioniști.”

El a mai declarat că „Ucraina este un stat inventat” și că „aveam mai mult de câștigat dacă întrețineam niște relații mai bune cu China și Rusia”. Totodată, el susținea că „pandemia și criza din Ucraina, niște tehnici de manipulare”.

Citește și: Călin Georgescu: Ucraina este un stat inventat. Avem mai mult de câștigat dacă suntem cu Rusia

Și Călin Georgescu susține un suveranism radical exact ca Alianța pe care Dănuț Andruș a coordonat-o și de care azi s-a dezis. Georgescu a condus acest partid ca președinte până pe 30 august 2023, când a demisionat din motive persoanale.

CONCLUZIE. Dănuț Andruș, liderul protestelor fermierilor, este înregimentat politic în două partide.

Pe unul - Partidul Alianța Fermierilor și Antreprenorilor Români - se chinuie să îl înregistreze la tribunal.

Al doilea, este Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor, care a fost condus de Călin Georgescu, apropiat de Rusia. Partidul are un puternic accent naționalist, cu un mesaj aproape mai radical decât AUR. Azi, în exclusivitate pentru Newsweek, Andruș s-a dezis de cel de-al doilea partid.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te