Înainte să se declare liber, premierul AUR lansa proiecte de țară cu Isărescu, Dăianu și Andronescu

DE Alex Darvari | Actualizat: 11.02.2022 - 12:09
Călin Georgescu, coordonatorul unui proiect pentru România, alături de Isărescu, Dăianu, Andronescu / Clubul de la Roma

Președintele de onoare al AUR a lucrat la viitorul României alături de oameni pe care, azi, îi acuză că au distrus tocmai viitorul României. Le-a fost superior ierarhic.

SHARE

Călin Georgescu este premierul propus de partidul lui George Simion. El a fost ales președinte de onoare al AUR. Georgescu pretinde, în interviurile pe care le dă azi, că este un om liber și acuză faptul că țara a căzut pradă globalismului, puterilor străine și că este o colonie.

Un nou document pe care l-a consultat Newsweek România arată că domnul Călin Georgescu este unul dintre coordonatorii unui raport care se intitulează „Reprofesionalizarea Româmâniei”. El a apărut în anul 2009 și a fost elaborat de către Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID). După cum vedeți mai jos, directorul executiv al Institutului este chiar Călin Georgescu. Acesta semnează unul dintre capitolele raportului (primul) care se intitulează: „Reclădirea capitalului uman”.

Mult mai importante sunt personaje alături de care Călin Georgescu vrea să reprofesionalizeze România.

Partener cu Isărescu și Dăianu, acum 11 ani. Azi, îi acuză că au făcut din România o colonie

Mugur Isărescu a fost membru al Consiliului Director al Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare, unde Călin Georgescu era Director Executiv.

Isărescu era și atunci (în 2009) dar și acum guvernatorul Băncii Naționale a României. Atunci, Călin  Georgescu nu avea nimic împotriva acestui aspect. Astăzi, când este lider al AUR, Georgescu spune că „statul nu mai există, statul este o corporaţie astăzi în România. Şi ea se supune legilor din afară. Punct. Ce îmi spuneţi dumneavoastră ţine de un stat suveran. România trebuie să aibe conducători de glie ca să poată să fie un stat suveran, nu sclavi ai intereselor occidentale”, arată banatulazi.

Alături de Georgescu, la Institut lucra și Daniel Dăainu, care a fost membru în Consiliul de administrație al BNR.

În același Institut de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare, unde în 2009 era Director Executiv, Georgescu era coleg și cu Mircea Malița ambasador mulți ani în Occidentul care ne subjugă azi (după cum pretinde liderul AUR).

În 2009, era tovarăș cu Cati Andronescu. Azi, școala e distrusă

În 2009, Georgescu o coordona pe doamna Ecaterina Andronescu și ea membră a IPID. Ecaterina Andronescu a fost, în mai mute rânduri, ministru al Educației. Ea este responsabilă pentru starea, de azi, a învățământului românesc conducând ministerul de resort între 2000 și 2003 dar și între 2008 și 2009 și între 2018 și 2019.

„Școala este distrusă, directorii de liceu sunt numiți de comisii formate din analfabeți. Păi dascălul este un zeu, el formează caractere umane în țara asta. Școala este distrusă, prin diferite feluri…manuale alternative. Am întrebat și eu pe cineva: Cum e domne' cu manualele astea alternative? Dumneata ai o mamă alternativă? Istoria cum poți s-o schimbi? Îl schimbi pe Mihai Viteazul cu Lucian Boia, trădător de neam? Istoria este trunchiată”, zicea Georgescu pentru activenews.ro.

Călin Georgescu era coleg, în 2009, și cu Ionel Haiduc, care a deținut funcția de președinte al Academiei Române. Printre alte persoane coordonate de Călin Georgescu la IPID îi regăsim pe Sergiu Celac, Florin Constantiniu, Șerban Sturdza.

Singurul tovarăș rămas este Dan Puric

La Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare, unde Călin Georgescu era director executiv, se regăsea și Dan Puric. Dan Puric i-a rămas fidel lui Georgescu făcând parte din mișcarea naționalistă „Pământul Strămoșesc” care organizează caravane prin țară.

În raport, Georgescu e prieten cu UE

„Răspunzând interesului activ manifestat de specialişti şi de publicul larg faţă de Raportul IPID-2008, culegerea de faţă îşi propune să facă un nou pas înainte, oferind cititorilor elemente pentru o reflecţie mai aprofundată asupra importanţei factorului uman în dezvoltarea societăţii româneşti, acum şi în perspectiva următoarelor deceni”, explică autorii Raportului din 2009.

În contribuția sa la Raport, Călin Georgescu scrie:

„Propagarea transcontinentală a fenomenelor de criză (e vorba de criza mondială din anul 2008-2009 n.red.) relevă cealaltă faţetă,  mai puţin atrăgătoare, a globalizării. Oricum însă, tendinţa este ireversibilă, iar  cuvântul de ordine este acum adaptarea la noile realităţi, căutarea unor soluţii creatoare pentru rezolvarea unor probleme cu care omenirea nu s-a mai confruntat.

România se înscrie în cursă cu unele handicapuri evidente, dar are şi avantajul considerabil de a trece prin această încercare ca parte integrantă a uneia dintre cele mai puternice formaţiuni politico-economice existente – Uniunea Europeană în care funcţionează efectiv principiile generoase ale solidarităţii şi coeziunii. (de unde aflăm că UE este salvatoare în viziunea lui Georgescu n.red.)

S-au făcut auzite în ultimii ani numeroase semnale de alarmă sintetizate în raportul Comisiei prezidenţiale care a dus la semnarea, în februarie 2008, de către partidele politice reprezentate în Parlament a unui Pact Naţional pentru Educaţie. (pe atunci Cotroceniul era o instituție în regulă n.red.)

Spre deosebire de alte exerciţii de proiectare strategică realizate în trecut, există o doză substanţială de siguranţă că, de aceasta dată, Strategia Națională de Dezvolatre Drabilă nu va sfârşi prin a aduna praful prin sertare uitate. Elaborarea ei a reprezentat o obligaţie asumată de România în calitate de stat membru al Uniunii Europene iar implementarea va fi monitorizată în continuare atât de autorităţile de la Bruxelles cât şi pe plan naţional. (de unde vedem că UE era un garant, nu un dușman cum crede Goergescu acum n.red.)

S-a scuturat, târziu, de globalism

Înainte să se declare liber și independent (anul trecut), lui Călin Georgescu i-a plăcut atât de mult anturajul de mai sus încât a fost alături de Isărescu și în Clubul de la Roma.

Newsweek a scris că domnul Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier, cu un puternic discurs suveranist și nationalist, a fost, până anul trecut, într-o organizație cu membri din întreaga lume.  

Georgescu spune într-un interviu că abia în anul 2021 s-a curățat complet de toate elementele globaliste strânse de-a lungul anilor. Zece ani ca să se trezească la realitate „Mi-am dat demisia, exact de ziua mea, pe 26 martie. A fost un act de curățenie în fața mea, nu doresc să mă iudesc. Mi-a fost scârbă de corectitudinea politică. Clubul de la Roma s-a născut prin munca unui geniu, cu o temă uriașă, și anume trezirea la realitate la ce se întâmplă prin utilizarea necontrolată a resurselor de către marile corporații, dar cum a fost și cu alte instituții, a fost înghițit și cumpărat de-a lungul timpului. Eu sunt liber, nu mai fac parte din nicio instituție internațională cu tente globaliste”, spune Georgescu.

Citește și: Premierul AUR s-a curățat de globalism în 10 ani. Condus de Isărescu, coleg cu Iliescu până în 2021

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te