FOTO Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, întâlnire cu controversatul afacerist „general SIE" Matei

DE Petru Zoltan | Actualizat: 22.04.2019 - 21:01
Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, îi ține spatele cuplului Manda - Vasilescu/FOTO: Facebook.com

Primarul Craiovei, controversatul Mihai Genoiu, a avut o întâlnire de taină cu un personaj bizar, care se recomandă general SIE, Nicolae Marian Matei, la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.

SHARE

Întâlnirea dintre primar și „general" a avut loc în cursul lunii noiembrie 2018 la un restaurant din centrul orașului Craiova. La discuții a participat și fiul primarului, în timp ce șoferul „generalului" a fost plasat singur la o masă. Cei trei și-au lăsat telefoanele în grija șoferului, pentru a nu fi interceptați în timpul discuțiilor. Contactat în repetate rânduri, edilul Mihai Genoiu a refuzat să spună care au fost motivele pentru care s-a întâlnit cu "generalul SIE".

În fotografia de mai jos, primarul se află în stânga și Matei este cel din mijloc, cu părul alb.

Firme în faliment

Ultima declarație de avere a primarului Mihai Genoiu este aproape goală. Conform acesteia, Genoiu nu are conturi bancare, dar a garantat datorii la bancă de 300.000 euro și 1,2 milioane lei în calitate de fidejusor. Se laudă cu bijuterii de 7.000 de euro strânse în ultimii 40 de ani, dar nu se știe unde le ține, pentru că nu are nici o proprietate pe numele său.

Conform ultimei declarații de avere, depusă în mai 2018, edilul a declarat că are un BMW din 1994, radiat la începutul anului 2018. La capitolul „plasamente" a menționat că a acordat un împrumut de aproape 100.000 euro către Rovipig SRL, firmă aflată în faliment și la care primarul deține 40% din părțile sociale. O altă firmă la care edilul este asociat (cu 42,74%) este Olas Prod SRL. Si aceasta este în faliment. Valoarea părților sociale este evaluată la suma de 551.475 lei. Pentru funcția de primar, Genoiu a fost renumerat cu suma de 98.064 lei.

„Generalul SIE" și procurorul corupt

Nicolae Marian Matei s-a stabilit în Germania. Acesta este conectat discret la clasa politică și mediul de afaceri românești. Afacerile i-au adus și probleme cu justiția. În special cu Direcția Națională Anticorupție. În 2002, a fost arestat de Parchetul Anticorupție Mureș pentru trafic de influență și luare de mită.

A fost condamnat la cinci ani de închisoare. Ulterior, i-a promis procurorului Ioan Berghezean, de la Parchetul de lângă Curtea de Apel Alba și fost prim – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, nu mai puțin de 40.000 de euro pentru a scăpa de interdicția de a părăsi țara. Se întâmpla în 2006. Procurorul s-a conformat și a intervenit la patru judecători și un procuror anticorupție. La final, procurorul s-a ales cu patru ani de pușcărie.

Presa locală a titrat că "generalul SIE" Matei a fost implicat în mai multe scandaluri la Brașov. El este, printre altele, și fostul naș de cununie al țeparului imobiliar Maor „Ori" Zinger, dar și unul dintre indivizii care era implicat în afacerile mafiei italiene la începutul anilor 2000.

Omul de legătură dintre mafia italiană și Matei ar fi fost un om de afaceri din Brașov, Dorel Fătulescu, care și-a ucis soția de Crăciun, în 2003, iar apoi s-a sinucis, trăgându-și un glonț în cap cu același pistol. Fătulescu era cercetat de procurorii PNA Mureș sub acuzația de complicitate la trafic de influență.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te