Daciana Sârbu s-a asociat cu socrul lui Sebastian Ghiță ca să facă dulciuri

DE Alexandru Pop | Actualizat: 04.02.2020 - 20:10
Daciana Sârbu ne prezintă niște hârtii/FOTO: facebook.com

Daciana Sârbu, soția lui Victor Ponta și politician, are o firmă de prăjituri. În iulie 2019, Daciana Sârbu l-a cooptat în societatea comercială pe Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiță, deținător de azil politic la Belgrad (cel din urmă).

SHARE

Conform hotărârii nr. 1 "din data de 30.07.2019 a adunării generale a asociaților MARAMURA CAKES - S.R.L.", s-a decis "Aprobarea primirii în Societate, în calitate de asociat a domnului CÂRSTEA DUMITRU, cetățean român, născut în data de 07.11.1948, în județul Prahova, comuna Băltești, domiciliat în județul Prahova, municipiul Ploiești, bd. Republicii  (...), cu un aport propriu în numerar la capitalul social de 140 lei."

Acționar majoritar și fondator al firmei este Daciana Sârbu. 

Conform presei prahovene (dar și verificărilor Newsweek România la Registrul Comerțului), Dumitru Cârstea este socrul lui Sebastian Ghiță. În decembrie 2018, acesta a și fost invitat la Parchetul General, Secția Specială de Investigare a Magistraților, pentru a da declarații în dosarul deschis la plângerea lui Sebastian Ghiță împotriva Laurei Codruța Kovesi.

"Dumitru Cârstea, socrul lui Sebastian Ghiţă, s-a prezentat, ieri, la Parchetul General, de care aparţine Secţia de anchetă a magistraţilor, pentru a fi audiat după denunţul depus de omul de afaceri contra fostului procuror-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, potrivit Mediafax.
Printre altele, Dumitru Cârstea a precizat: <Mi-a spus că (Laura Codruţa Kovesi -n.r.) i-a cerut bani ca să încheie în triumf cazul, fiindu-i necesară această poziţionare pentru a accede într-un post de procuror-şef>. Întrebat cum percepe familia, cum percep copiii toată această situație și, în consecință, cum e viața de familie în aceste condiții, Dumitru Cârstea a mai declarat: <Cumplită e un termen bun? Pe copii încerci să-i fereşti de televizor şi să le explici că nu are dreptate doamna Kovesi atunci când spune că tatăl lor e mincinos, dovedindu-se că de fapt aceea care minte este doamna în cauză. După legile justiţiei, (Laura Codruţa Kovesi -n.r.) ar trebui să plătească>. La ieşirea de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), întrebat și ce i-a spus Laura Codruţa Kovesi despre diverse dosare atunci când venea la ei acasă, Dumitru Cârstea a răspuns: <Nu am vorbit niciodată de dosare>, potrivit Mediafax.", conform Ziarului Prahova.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.