Proiect inedit Rise Project: 5 investigații ilustrate de 5 artiști români. Pe tricouri

DE Newsweek România | Actualizat: 06.01.2022 - 15:27
Proiect inedit Rise Project: 5 investigații ilustrate de 5 artiști români. Pe tricouri

Rise Project a lansat un proiect inedit: 5 investigații ale publicației au fost ilustrate de 5 artiști și transformate în tricouri.

SHARE

Wanda Hutira, Robert Obert, Alex Buretz, Paula Rusu și Andreea Chirică sunt artiștii care ilustrează investigațiile Rise Project. 

Ilustrațiile, trecute pe tricouri, pot fi cumpărate de aici.

Clan City - 175,00 lei

Cu un stil inconfundabil post-apocaliptic, artistul Robert Obert este un cyber-punk feroce, adaptat la toate mediile: de la underground, la mainstream sau activism. Plus că e și prietenul nostru și l-am provocat la o incursiune în jungla de asfalt a funcționarilor și bombardierilor din Berceni și salutăm acuratețea cu care a tradus vizual seria de investigații RISE Project, #ClanCity. Respect!

 

Alle Häuser des Präsidenten - 175,00 lei

Paula Rusu este o ilustratoare coaptă în laboratoarele agențiilor de publicitate, însă doar atât cât îi șade bine unei artiste cu inimă de copil. Prin mâinile ei, până și sulfuroasa poveste a averii președintelui Klaus Iohannis iese o poantă care te îmbie să faci haz de necaz.

Paula a organizat o excursie imagistică într-un punct fierbinte al politicii românești: „Bine ați venit în orașul ochilor deschiși! Vă așteaptă turul autohton al obiectivelor emblematice care păstrează farmecul nemuritor și rece al tunului imobiliar prezidențial! O floare, un pom și șase case frumoase. Popcorn?”.

 

Kremlinovici - 175,00 lei

Alex Buretz este un caricaturist din Republica Moldova, fascinat de tusele groase ale personajelor politice de peste Prut. Le dezvaluie cu candoare, tranșant și sintetic.

Nu întâmplător este ilustratorul de nădejde al colegilor de la RISE Moldova și tătucul vizual al seriei de investigații Kremlinovici, care a dezvăluit relația duplicitară cu Republica Moldova a fostului președinte rusofil Igor Dodon. 

 

Trafic de viață și de moarte - 175,00 lei

„I’m not sure how, but I will” este mesajul unui mural din București, semnat de Wanda Hutira în toamna anului trecut. Ar putea fi și deviza RISE Project, iar asta nu e întâmplător.

Fiecare dintre noi se regăsește cumva în munca ei. Wanda Hutira este o publicitară care s-a dizolvat în universul artei și lovește la inimă cu precizie de lunetist.

Noi o apreciem nespus și promitem că RISE va mai dezvălui și alte nuanțe ale ilustrației pe care a desenat-o în cinstea seriei de investigații RISE „Trafic de viață și de moarte”.

Articolele trăgeau un semnal de alarmă asupra cinismului și mafiei din sistemul sanitar, cu mult înainte să ne explodeze în față criza Covid.

 

Hidra Electorală - 175,00 lei

Andreea Chirică este ilustratoare și autoare de romane grafice. Unul dintre ele, „The Year of the pioneer”, a fost prezentat la New York și Barcelona.

„Home Alone” a primit premiul pentru ilustrație la Romanian Design Week 2017.

Andreea a surprins în bandă desenată nuanțele unui conflict brutal, prezentat în seria de investigații Hidra Electorală.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.