VIDEO Vladimir Putin ar suferi de demenţă. Un nou diagnostic, după Parkinson și cancer tiroidian

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.05.2022 - 12:56
Sănătatea lui Vladimir Putin e tot mai șubredă/ FOTO: Kremlin.ru

Vladimir Putin suferă, cel mai probabil, de Parkinson şi de demenţă în stadiu incipient, iar paranoia şi frica lui faţă de trădători îl înnebunesc, a declarat un fost agent KGB, potrivit „The Sun”.

SHARE

Sănătatea dictatorului de la Kremlin a fost mult timp sursa de speculaţii, surse occidentale sugerând că are probleme serioase de sănătate.

În ciuda faptului că secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a insistat că sănătatea lui Putin este „excelentă”, recentele sale apariţii publice, de după invazia Ucrainei, au pus sub semnul întrebării starea sa fizică.

Fostul spion rus Boris Karpichkov, în vârstă de 62 de ani, a spus că, pentru a-i fi protejată imaginea de „om puternic”, nici măcar membrii cercului intim al lui Putin nu sunt la curent cu starea sănătăţii sale.

Dezertorul rus, care locuieşte acum în Marea Britanie, a spus că Putin este paranoic şi vede pe toată lumea ca pe un posibil „trădător”, iar sănătatea lui este o „o problemă deosebit de sensibilă”.

Citește și: VIDEO Criză alimentară mondială după închiderea porturilor ucrainene la Marea Neagră luate de ruși

„Este nebun şi obsedat de idei paranoice sau cel puţin aşa acţionează. Vede literalmente peste tot, inclusiv în cadrul serviciilor de securitate ruse şi chiar în interiorul cercului său apropiat, doar «trădători». Este atât de suspicios şi atât de obsedat de ideile sale paranoice, încât acum poate fi comparat cu Stalin”, a declarat fostul agent pentru publicaţia The Sun.

Este foarte cunoscut că ultimii ani din viaţa lui Stalin au fost marcaţi de paranoia şi neîncredere. Acesta l-a întemniţat pe unul dintre medicii săi după ce i-a sugerat dictatorului să se retragă din viaţa politică pentru a încerca să-şi îmbunătăţească starea de sănătate.

Karpichkov a mai spus că este probabil ca Putin să sufere de mai multe boli, cum ar fi demenţă în stadiu incipient şi Parkinson.

„Nu sunt medic, dar există o îngrijorare serioasă că Putin suferă de numeroase afecţiuni fizice. Cel mai probabil din cauza accidentărilor din ultimii ani. Pe lângă acestea are şi unele probleme care afectează persoanele în vârstă, cum ar fi demenţa în stadiu incipient. Judecând după modul în care se mişcă, Putin ar putea suferi şi de Parkinson sau de alte tulburări neurologice grave cauzate de exemplu de o formă de cancer sau o tumoare cerebrală.”

Președintele rus Vladimir Putin a fost surprins recent de camerele de luat vederi în timp ce îi tremurau mâinile și picioarele, într-o întâlnire recentă cu omologul său din Belarus. Imaginile au provocat noi speculații că președintele rus ar putea avea boala Parkinson. VIDEO AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te