VIDEO Putin a fugit de haosul mobilizării la cabana sa în nordul Rusiei. Face masaj de înfrumusețare

DE Elena Andrei | Actualizat: 25.09.2022 - 18:43
Putin - FOTO: Profimedia

Putin a fugit din capitala Rusiei la „cabana” sa dintr-o pădure din nordul Rusiei, unde are salon de înfrumusețare și relaxare personal, pe fondul manifestațiilor antirăzboi de la Moscova și Sankt Petersburg.

SHARE

Vladimir Putin s-a refugiat în cabana sa, de fapt, un palat, în „cea mai secretă dacha oficială” a sa din nordul Rusiei, suprasolicitat de demonstrațiile antimobilizare și de mersul procesului de mobilizare în sine.

Reședința, situată în pădurile din dealurile Valdai - la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg - dispune de un complex spa cu trei etaje, cu un salon de înfrumusețare personal.

„Vacanța” sa vine în contextul în care peste 700 de persoane au fost reținute sâmbătă de autoritățile ruse la protestele împotriva mobilizării parțiale ordonate în această săptămână de președinte, potrivit grupului independent de monitorizare OVD-Info.

Au existat tulburări în mai multe orașe mari, inclusiv Moscova, Sankt Petersburg, Novosibirsk, Tomsk, Habarovsk, Irkuțk, Ulan-Ude, Chita și Ivanovo, după ce 300.000 de ruși au fost recrutați pentru o pregătire militară superficială înainte de a fi trimiși în Ucraina.

În timp ce protestele inițiale au fost înăbușite rapid de trupele de securitate internă, noi proteste au izbucnit în această după-amiază la Moscova.

Putin a simțit nevoia să se izoleze de haosul declanșat de anunțul său de mobilizare.

Jurnalista Farida Rustamova a citat o sursă de încredere care a declarat că Putin se odihnește, începând de miercurea, „trup și suflet” în reședința sa de pe malul lacului Valdai din regiunea Novgorod.

Citește și

Apropiați ai lui Putin, supărați pe modul în care merge recrutarea

VIDEO Rușii fac cozi de 30 de km la frontiera cu Georgia. În 2008, treceau aceeași graniță cu tancul

Ea a afirmat că au fost difuzate înregistrări video preînregistrate în care acesta se întâlnește cu oficiali pentru a face să pară că este ocupat la muncă, când în realitate se „odihnește” în conacul său de patru etaje.

Existența reședinței secrete a fost dezvăluită anul trecut de către echipa anticorupție care lucrează cu opozantul Aleksei Navalnîi.

De asemenea, echipa lui a susținut că locuința are un complex spa ce include o cameră cyro pentru terapie prin frig extrem și o baie de nămol. 

Există, de asemenea, o piscină specializată de 25 de metri înconjurată de căzi cu hidromasaj și saune, precum și un cabinet de masaj thailandez special, iluminat de o lampă specială cu infraroșu, foarte apreciat de Putin.

Dacha se află în apropierea unor biserici pe care Putin le-a vizitat în momente de criză în cele peste două decenii de când se află la putere.

Ordinul său de recrutare de la începutul acestei săptămâni nu numai că a dus la proteste în întreaga țară, dar a dus și la apariția insubordonării, la beții și încăierări din partea celor recrutați pentru războiul din Ucraina.

Videoclipurile video arată recruți la centrele de recrutare beau până la epuizare, în timp ce comandanții militari încearcă să îi readucă la ordine înainte de a se urca în autobuze și avioane.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te