VIDEO Japonia răspunde Chinei cu nava de război „invizibilă” cu rachete sol-aer. Cost: 390.000.000$

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.11.2023 - 14:47

Japonia răspunde Chinei cu nava de război „invizibilă”, cu rachete sol-aer. Cost: 390.000.000 $ și vor fi fabricate 12.

SHARE

Japonia răspunde Chinei cu nava de război „invizibilă” din clasa Mogami, cu rachete sol-aer. Costă 390.000.000 $ bucata și vor fi fabricate 12.

La 14 noiembrie, a opta fregată japoneză din clasa Mogami, JS Yūbetsu, a fost lansată la apă în orașul Tamano, prefectura Okayama, în partea de sud a insulei japoneze Honshu.

Fregatele multifuncționale de 30FFM din clasa Mogami urmează să devină coloana vertebrală a Forței maritime de autoapărare a Japoniei (JMSDF) și sunt prevăzute cu o gamă largă de caracteristici avansate.

Fregatele invizibile, care au un aspect futurist, având în vedere profilul lor curat și geometric, vor avea capacitatea de a îndeplini diverse seturi de misiuni.

Clasa Mogami este capabilă de orice, de la supraveghere până la operațiuni de dragare a minelor, precum și de război antisuprafață, antiaerian și antisubmarin. Fregatele dispun de un sistem avansat de război electronic și de senzori. Dar, mai presus de toate, ele sunt concepute pentru a fi operate de echipaje remarcabil de mici. 

Un total de 12 nave din clasa Mogami sunt așteptate să fie achiziționate de armata japoneză, ultima dintre ele urmând să fie terminată în 2027. 

În ceea ce privește propulsia, navele din clasa Mogami sunt propulsate de o singură turbină cu gaz Rolls-Royce MT30 și de două motoare MAN Diesel V28/33DD STC. Navele pot atinge viteze mari de peste 30 de noduri (aproximativ 34,5 mile pe oră).

Fiecare fregată este înarmată cu un sistem de tunuri navale Mark 45 de 5 inch (127 mm) de la BAE Systems, alături de două sisteme de armament la distanță de 12,7 mm de la Japan Steel Works.

De asemenea, acestea se mândresc cu sistemul de lansare verticală Mk 41 cu 16 celule de la Lockheed Martin pentru lansarea rachetelor sol-aer tip 03 Chu-SAM de la MHI. Navele pot lansa opt variante lansate de pe navă ale rachetei anti-navă Type 12 de la MHI.

Citește și: Japonia se înarmează pentru un război cu China. Va fi cel mai mare și va cuprinde întreaga lume

Sistemul SeaRAM de la Raytheon oferă o ultimă linie de apărare împotriva rachetelor care se apropie și chiar a ambarcațiunilor mici, scrie warzone

Pregări de război

Japonia se înarmează pentru un război cu China, cheltuielile pentru apărare ajungând la niveluri record. Cel mai probabil, războiul va izbucni în momentul în care, tot mai probabil, China va ataca Taiwan.

„China se opune mozaicului de cercuri restrânse din țările relevante care intensifică confruntarea și subminează securitatea strategică a altor țări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin.

Citește și: China se pregătește de război cu SUA, Japonia și Coreea de Sud. Partenerul de nădejde e Rusia

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te