VIDEO Harkov, orașul unde alarmele de război nu tac niciodată. Alerta de bombardament vine pe mobil

DE Remus Cernea | Actualizat: 20.07.2022 - 20:51

Corespondentul Newsweek România la Harkov, Remus Cernea: De când am ajuns în Harkov, alarmele antiaeriene și exploziile rachetelor și bombelor artileriei rusești au fost un fapt cotidian.

SHARE

Am numărat zilnic 15-20 explozii, unele foarte aproape de zona în care sunt. Rușii au bombardat și zona industrială, și clădiri oficiale dar și multe ținte civile.

Am și prins în direct, în timpul unor live-uri pe canalul meu de YouTube, explozii foarte puternice. Cele din live-ul de joi spre vineri seară au fost de la un complex sportiv aflat într-un campus universitar. România celebrează succesul admirabil al lui David Popovici, multiplu campion mondial la Budapesta.

Dar aici rușii tocmai au distrus aici un bazin de înot! Am fotografiat locul și se numără printre imaginile publicate în acest material.

Printre alte clădiri distruse se numără un centru de business, un magazin Adidas aflat într-o clădire istorică, ori clădiri oficiale

Harkovul este aproape de granița cu Rusia (cca 35 de kilometri) iar frontul atinge suburbiile. Pe străzi sunt foarte puțini oameni. Cel de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina, cu aproximativ 2 milioane de locuitori în 2021 (cu tot cu zona metropolitană) și cu 3 magistrale de metrou, comparabile cu ale Bucureștiului, este acum puternic marcat de război.

Pe harta online pusă la dispoziție de jurnaliștii ucraineni sunt marcate aproape 200 de locuri în care a fost lovit, adesea de mai multe ori.

Chiar când editez acest material am primit o nouă notificare pe telefonul mobil că urmează un bombardament. Alarmele și exploziile se aud, de regulă cam de pe la 9.00 dimineața, până târziu în noapte.

Acesta este războiul lui Putin, iar faptul că tiranul de la Kremlin a pornit această grozăvie îngrozitoare fără să ia în considerare dramele umane incomensurabile pe care le-a generat, îl așează în rândul tuturor tiranilor sângeroși din istorie.

Harta online a loviturilor rusești asupra Ucrainei poate fi consultată aici:

Un clip de un minut cu două explozii surprinse în timpul unui LIVE pe YouTube poate fi urmărit aici: 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.