VIDEO Cel mai nou portavion, USS Gerald R. Ford, și grupul său de luptă vin în Europa

DE Adina Mutăr | Actualizat: 05.05.2023 - 09:54
USS Gerald R. Ford-Foto: Profimedia Images

Cel mai nou supercarrier al Marinei americane, USS Gerald R. Ford, se îndreaptă spre Europa, o regiune care continuă să se afle în mijlocul celei mai grave crize de securitate din ultimii ani cu războiul Rusiei în Ucraina.

SHARE

USS Gerald R. Ford a părăsit portul din Virginia pentru a doua desfășurare operațională.

Se așteaptă ca Ford să efectueze operațiuni de rutină în apele din jurul Europei, potrivit unui raport al Navy Times. 

Superportavionul a efectuat o scurtă desfășurare operațională în Atlantic anul trecut, care a inclus exerciții cu aliații și partenerii europeni.

La această primă implementare operațională adevărată, Ford este acum pregătit să ia locul transportatorului din clasa Nimitz USS George H.W. Bush.

„Ford a obținut toate certificările și a îndeplinit toate cerințele pentru implementare. Ne așteptăm să fie o desfășurare de cel puțin șase luni”, a declarat căpitanul Brian Metcalf, șeful biroului programului pentru transportatorii clasa Ford, potrivit War Zone

Navy Times a raportat că distrugătoarele Ramage, McFaul și Thomas Hudner se pregăteau să părăsească portul, ca parte a acestei desfășurări.

Un portavion este însoțit întotdeauna de grupuri de luptă, incluzând și unul sau mai multe submarine de atac.

Citește și: România se înarmează cu drone Bayraktar de 321.000.000 $. Au distrus tancurile lui Putin în Ucraina

„Prezența noastră pe mare pe tot parcursul desfășurării îi va asigura pe aliații și partenerii noștri că rutele maritime vor rămâne deschise, iar operațiunile noastre comune vor demonstra angajamentul nostru față de interoperabilitate și stabilitate maritimă”, a spus contraamiramul Greg Huffman, comandantul Carrier Strike Group 12.

Rusia acuză SUA și NATO pentru „atentatul” cu drone de la Kremlin

Statele Unite, Marea Britanie și alte țări NATO poartă responsabilitatea generală pentru toate acțiunile regimului de la Kiev, a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram, joi, potrivit Tass.

„În primul rând, creatorii și gestionatorii regimului de la Kiev, care provin de la Washington, Londra și NATO, poartă responsabilitatea generală pentru tot ceea ce face Kievul”, a scris Zaharova.

Citește și: Putin pregătește atacuri asupra Occidentului. Prima țara vizată despre care a și strâns informații

Și Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, a acuzat Statele Unite că ar fi fost în spatele presupusului „atac al Ucrainei asupra Kremlinului”. 

„Moscova ia în considerare o varietate de opțiuni pentru a răspunde la atacul ucrainean asupra Kremlinului și nu putem vorbi decât despre pași serioși care sunt în interesul țării”, a declarat Peskov. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te