VIDEO Unitate de elită a Rusiei, pierderi majore în Ucraina: „Toată brigada a fost prăpădită”

DE Alin Crișan | Actualizat: 05.10.2022 - 18:28
Soldat - Foto: Profimedia

În general, presa a spus că a găsit dovezi directe și indirecte din surse disponibile public despre 56 de soldați din Brigada a 3-a Gardă Spetsnaz uciși în cele șapte luni de când Rusia a invadat Ucraina.

SHARE

Ca și alte unități de forțe speciale, dimensiunea exactă a Brigăzii a 3-a de gardă Spetsnaz a agenției de informații GRU este clasificată.

Dar pe baza numărului de morți al brigăzii și a ratei probabile de uzură calculate de BBC, sursa citată a concluzionat că ar putea fi vorba de pierdere de 75% din trupele companiei sale de recunoaștere.

Citește și: Ministerul Dezvoltării alocă 147 de milioane de euro pentru renovarea energetică moderată

Sora unui soldat mort a declarat pentru BBC că crede că ar fi putut fi mai multe pierderi. Femeia a adăugat: „Vă așteptați să ne spună nouă despre ele?”

Brigada a 3-a de gardă Spetsnaz a GRU pare să fi suferit cele mai mari pierderi de până acum, săptămâna trecută, în ultima retragere din Liman, nodul feroviar cheie din estul Ucrainei.

Citând rudele soldaților, BBC a relatat că până la nouă membri ai brigăzii au murit în timp ce încercau să se apere împotriva contraofensivei forțelor ucrainene la Liman.

„Toată Brigada a 3-a Spetsnaz a fost prăpădită, aruncată în mașina de tocat”, a spus o rudă anonimă a unui soldat, citată într-o postare pe rețeaua de socializare rusă VKontakte.

Citește și: Polonia, în discuții pentru a găzdui pe teritoriul său și a avea acces la arsenalul nuclear al NATO

Cel mai mare număr anterior de morți al unității, într-o singură bătălie cunoscută public, a fost în primele zile ale invaziei ruse, în martie, când BBC a declarat că patru soldați de brigadă au fost uciși.

Unul din patru soldați ai Brigăzii a 3-a de gardă Spetsnaz uciși sub comanda colonelului Albert Omarov au fost ofițeri, a spus presa.

Moartea unor astfel de soldați este deosebit de problematică pentru forțele armate ruse, deoarece sunt foarte costisitori de înlocuit.

Citește și: Aderarea României la Schengen: Preşedinţia UE doreşte o decizie favorabilă până în decembrie

Presa de stat rusă și bloggerii militari pro-Kremlin evită să relateze despre implicarea unităților GRU în Ucraina, scrie BBC. Experții citați spun că forțele speciale suferă pierderi suplimentare pentru că sunt nevoite să îndeplinească sarcini în afara atribuțiilor lor, potrivit stiriletvr.ro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.