Ministerul Dezvoltării alocă 147 de milioane de euro pentru renovarea energetică moderată

DE Bianca Iosef | Actualizat: 05.10.2022 - 17:15
Cseke Atilla - Foto: INQUAM PHOTOS/ Octav Ganea

Ministerul Dezvoltări va lansa cel de-al doilea apel de proiecte pentru eficientizarea energetică şi consolidarea seismică a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, finanţate prin PNRR şi gestionate de minister, a anunţat ministrul Cseke Attila.

SHARE

El a precizat că modificările şi completările Ghidurilor solicitantului se publică miercuri în Monitorul Oficial al României şi vor fi postate pe pagina de internet a MDLPA.

Alocarea financiară estimată pentru această a doua rundă este de 985.405.000 de euro pentru lucrări de intervenţie integrate atât la clădiri rezidenţiale multifamiliale, cât şi la clădiri publice, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: 100.000 de lei amendă pentru singurul depozit ecologic din Dolj. Ce nereguli a găsit Garda de Mediu

Astfel, în cazul clădirilor rezidenţiale multifamiliale, alocarea financiară estimată pentru lucrările de intervenţie integrate este de 2.760.000 euro, pentru renovarea energetică moderată pentru comunităţile expuse riscului la sărăcie şi excluziune socială este de 59.990.000 euro, pentru renovarea energetică moderată este de 147.530.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 2.375.000 de euro, în timp ce pentru renovarea energetică aprofundată este de 40.590.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 125.000 de euro.

Citește și: VIDEO Câciu: Suntem ancoraţi sau în echipă să avem bugetul aprobat în Guvern până la finalul lunii

În cazul clădirilor publice, alocarea financiară eligibilă estimată pentru lucrările de intervenţie integrate în cadrul acestei runde de depuneri este de 105.550.000 euro, pentru renovarea energetică moderată este de 469.490.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 5.500.000 de euro, iar pentru renovarea energetică aprofundată este de 149.820.000 euro şi pentru staţiile de încărcare pentru vehicule electrice - 1.675.000 de euro.

"Spre deosebire de primul apel de proiecte, alocarea fondurilor în cadrul celei de-a doua runde se face la nivel naţional, fără a fi repartizate teritorial, pe judeţe, aplicându-se principiul primul venit - primul servit", a subliniat ministrul Cseke Attila.

Apelul de proiecte se închide pe 23 octombrie 2022, ora 23:59, iar termenul estimat pentru finalizarea etapei de verificare şi contractare este 31 decembrie a.c.

Cererile vor putea fi depuse online, în format digital, în mod transparent, pe site-ul www.mdlpa.ro/investitii/PNRR, cu un utilizator şi parolă securizată aferentă fiecărei UAT, respectiv autoritate centrală. Aici se vor vedea doar investiţiile la care fiecare UAT este eligibil.

În cadrul primului apel de proiecte, au fost depuse 1.437 de cereri de finanţare, însumând peste 2 miliarde de euro, scrie Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te