Mesajul unui român blocat în Italia cu camionul stricat. „Mă ajută cineva cu o farfurie cu mâncare?”

DE Octavia Constantinescu | 12.12.2023 - 18:02
Ce mesaj a trimis un român blocat în Italia cu camionul stricat. „Am rămas fără bani, nu am mâncare” - Foto: Gândul / imagine cu caracter ilustrativ

Ce mesaj a trimis un român blocat în Italia cu camionul stricat. „Am rămas fără bani, nu am mâncare”. Iată ce s-a întâmplat la scurt timp după ce a postat mesajul emoționant.

SHARE

Ce mesaj a trimis un român blocat în Italia cu camionul stricat. „Am rămas fără bani, nu am mâncare”. Iată ce s-a întâmplat la scurt timp după ce a postat mesajul emoționant.

Mesajul unui român blocat cu camionul în Italia

Totul s-a întâmplat sâmbătă. Viorel a scris pe Facebook un apel umanitar în care scria că este șofer de TIR și, din cauză că a rămas fără bani, ca urma a faptului că i s-a stricat camionul, solicita să fie ajutat cu mâncare.

„Bună, sunt în Cairo și am camionul stricat. Trebuie să aștept până luni ca să îl repar. Mă poate ajuta cineva cu o farfurie cu mâncare?” – este mesajul unui român care a înduioșat o întreagă comunitate din Italia” a scris românul.

Citește și: Ce a găsit un electrician când a mers să taie curentul unei familii. „Vă rog să nu tăiați curentul"

Mesajul a devenit viral, iar la scurt timp un alt coleg de pe camion i-a sărit în ajutor.

„Am luat imediat legătura cu tânărul încercând să înțeleg situația”, spune el. „Când am ajuns la el, într-o zonă de lângă o spălătorie auto, a cerut doar ceva de mâncare, nu a vrut bani. Nici măcar nu l-am putut duce la bar să-i ofer o cafea”, relatează La Repubblica.

Șoferul camionului avea la el doar un card de combustibil, nu avea bani cash pentru că plănuise să se întoarcă imediat după ce livra marfa lângă Cairo.

Ar fi trebuit să fie o călătorie rapidă, cu plecare joi și întoarcere în România vineri, dar faptul că mașina i s-a stricat i-a dat peste cap planurile.

„Când m-a văzut sosind a fost neîncrezător”, își amintește Renzo. „Nu a crezut că mesajul său de pe social media ar putea avea un impact concret. Nu a încetat să-mi mulțumească”, a relatat italianul.

Pe lângă Renzo, alte două femei l-au ajutat pe tânărul român, oferindu-i mâncare pentru prânz și cină. De asemenea, i-au oferit posibilitatea de a face un duș și i-au spălat hainele.

Renzo Briano și-a exprimat regretul că nu toți concetățenii săi au arătat aceeași empatie, mulți preferând să insulte din spatele unui ecran. Cu toate acestea, ajutorul oferit de el și de celelalte doamne a reprezentat un exemplu de generozitate și umanitate.

Citește și: Un copil orfan a pus deoparte 10 € pentru ziua sa de naştere. A avut parte de surpriza vieții

Problema camionului s-a dovedit a fi mai complicată decât se anticipase, necesitând mai mult timp pentru reparații. În această perioadă, Renzo și ceilalți binefăcători au continuat să-l viziteze și să-l ajute pe tânăr, scrie La Repubblica.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te