Ce a găsit un electrician când a mers să taie curentul unei familii. „Vă rog să nu tăiați curentul"

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.09.2023 - 21:08
Ce a găsit un electrician când a mers să taie curentul unei familii. „Vă rog să nu tăiați curentul.. - Foto: Arhivă / imagine cu caracter ilustrativ

Ce a găsit un electrician atunci când a mers să taie curentul unei familii care nu achitase de mult facturile. Gestul l-a înduioșat și l-a făcut să schimbe viața familiei.

SHARE

Electricianul a mers să taie curentul familiei după ce facturile nu au fost achitate la timp. Când a ajuns acolo, angajatul a avut parte de o surpriză care l-a determinat să schimbe destinul familiei.

S-a dus să taie curentul, dar a avut o surpriză

Un angajat al unei companii de electricitate din San Luís, Argentina, a dat dovadă de compasiune și a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta un tată singur să nu rămână fără curent electric.

Povestea emoționantă a acestui act de bunătate a devenit virală.

Citește și: Beneficiarii de ajutor social, în scădere. Cei mai mulți sunt în Dolj, cei mai puțini în București

Xavier Rubilar, un angajat al unei companii de electricitate din San Luís, Argentina, se îndrepta spre casa unui bărbat pentru a opri curentul electric din cauza neplății, când a dat peste un mesaj postat în geam care l-a făcut să-și schimbe planurile.

"Vă rog, nu-mi opriți lumina. Mi-am pierdut locul de muncă, sunt singur cu cele două fiice ale mele. Voi plăti imediat ce voi putea", scrie pe biletul pe care Rubilar l-a împărtășit prin intermediul rețelelor sale de socializare.

Gestul lui Rubilar a fost de a nu întrerupere furnizarea de electricitate și de a găsi o soluție pentru a ajuta familia în dificultate. Cu sufletul mișcat de povestea acestui tată dedicat, el a decis să împărtășească biletul și povestea pe rețelele sale de socializare, cerând sprijinul comunității.

Inițiativa

Astfel, văzând mesajul, angajatul a inițiat o colectă de solidaritate pentru a-l ajuta pe bărbat, împărtășind povestea prin intermediul contactelor sale de pe WhatsApp și pe rețelele de socializare. 

"Aș vrea să îi dau o mână de ajutor acestui om. El nu știe nimic și nici nu va ști cine a plătit pentru el, dar va găsi un cadou frumos pentru Ziua Tatălui. Vă rog să mă ajutați", a explicat angajatul. Inițiativa a devenit rapid virală, emoționând mii de utilizatori care au vrut să contribuie și ei la ajutorarea familiei aflate în dificultate, făcând mai multe transferuri bancare.

După cum explică angajatul pentru La Nación: "L-am contactat și i-am arătat donațiile care au existat pe rețelele de socializare. Câteva ore mai târziu am primit apeluri de la oameni care doreau să își plătească toate facturile. În scurt timp am ajuns la suma totală", potrivit italy24

Strângere de fonduri

În doar câteva zile, campania a avut un succes răsunător, reușind să strângă 49.729 pesos argentinieni (puțin peste 400 de euro), mai mult decât suficient pentru a plăti facturile de electricitate restante. Între timp, tatălui nu-i venea să creadă de ajutorul primit și numărul mare de oameni care au colaborat pentru ca el să nu rămână fără curent. 

Citește și: Era „regina” muzicii în România, dar acum a ajuns să trăiască într-un container. N-are nici curent

Reacția tatălui a fost una de recunoștință. În timp ce primea banii, nu și-a putut stăpâni lacrimile de fericire și a simțit că nu este singur în lupta sa. Gestul angajatului companiei de electricitate și generozitatea comunității au schimbat viața acestui tată și a celor două fiice ale sale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te