Franța trimite mii de soldați înarmați de război în România. Se pregătește invazia Rusiei în Europa

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.10.2024 - 13:32
Franța trimite mii de soldați înarmați de război în România - Foto: Profimedia images
Franța trimite mii de soldați înarmați de război în România - Foto: Profimedia images

Franța trimite mii de soldați înarmați de război în România. În următoarele 10 zile, Franța va trimite mii de soldați în România, ca parte a unui exercițiu militar menit să demonstreze capacitatea de reacție rapidă în cazul unui conflict cu Rusia.

SHARE

Franța trimite mii de soldați înarmați de război în România. Armata franceză se pregătește pentru un test de descurajare împotriva Rusiei, desfășurând, în România, o brigadă de mii de soldați înarmați până-n dinți de război.

Franța trimite mii de soldați înarmați de război în România. Se pregătește invazia Rusiei în Europa

Această desfășurare, care va avea loc în cadrul exercițiului militar „Dacian Spring 2025”, va evalua capacitatea de mobilizare rapidă a forțelor franceze pe flancul estic al NATO, scrie Politico.

În ultimii ani, armata franceză a trecut printr-o transformare profundă, pregătindu-se pentru conflicte de mare intensitate, similare războiului din Ucraina.

Prima desfășurare de trupe în România, în 2022, a fost afectată de probleme logistice și birocrație.

 În 2025, exercițiul va testa capacitatea armatei franceze de a depăși aceste obstacole, în condițiile în care NATO le-a cerut să fie capabili să desfășoare o divizie de luptă complet echipată în 30 de zile până în 2027.

Citește și: Belarusul amenință Occidentul cu arme nucleare: „Vom declanșa al Treilea Război Mondial”

Generalul Bertrand Toujouse, șeful Comandamentului terestru al armatei franceze pentru Europa, a declarat că aceste exerciții sunt un „semnal strategic” clar pentru Rusia.

„Acum există un inamic desemnat, iar noi ne antrenăm pentru a merge efectiv la război”, a subliniat acesta.

Unul dintre obiectivele cheie ale exercițiului „Dacian Spring 2025” va fi mobilizarea rapidă a trupelor și echipamentelor militare în România.

Citește și: Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde”

Deși au fost făcute progrese în diversificarea rutelor de transport, blocada Austriacă în privința aderării României la Schengen, birocrația și procedurile vamale rămân o provocare majoră în caz de război.

Armata franceză și-a extins metodele de transport, folosind, pe lângă trenuri, camioane și bărci pentru a se deplasa mai eficient.

Generalul Pierre-Eric Guillot, adjunctul lui Toujouse, a subliniat necesitatea de a îmbunătăți mobilitatea militară în Europa, în condițiile în care nu există încă un „Schengen militar”. Deși s-au făcut progrese, unele măsuri vamale ar putea întârzia operațiunile.

Deși Franța și-a asumat angajamentul de a-și spori capacitatea militară până în 2027, bugetul apărării este sub presiune, în contextul eforturilor guvernului francez de a reduce deficitul național. Generalul Pierre Schill, șeful armatei franceze, a avertizat că, dacă nu sunt alocate resurse suficiente, obiectivul din 2027 ar putea fi amânat. Cu toate acestea, el a precizat că, deocamdată, acest scenariu este doar ipotetic.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te