Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.09.2024 - 08:43
Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde” - Foto: Profimedia images
Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde” - Foto: Profimedia images

Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde”. Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei, a avertizat joi că atacurile ucrainene asupra Rusiei, cu arme Occidentale, ar putea duce la un război nuclear.

SHARE

Rusia amenință UE cu războiul nuclear. Tensiunile dintre Rusia și Occident au atins un nou punct critic după ce președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a lansat amenințări explicite la adresa Uniunii Europene, avertizând că loviturile ucrainene asupra teritoriului rus cu rachete occidentale ar putea declanșa un război nuclear global. 

Rusia amenință UE cu războiul nuclear: „Satan II poate lovi Europa în 3 minute și 20 de secunde”

Volodin a subliniat că, în cazul unor astfel de atacuri, "Rusia va răspunde dur, folosind arme mai puternice”.

Într-un discurs delirant, Volodin a avertizat că racheta balistică intercontinentală RS-28, cunoscută sub numele de „Satan II”, ar putea lovi orașul Strasbourg, sediul Parlamentului European, în doar 3 minute și 20 de secunde.

Această declarație vine după ce Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care cere ridicarea restricțiilor care împiedică Ucraina să utilizeze armele furnizate de Occident împotriva țintelor militare din Rusia.

Citește și: VIDEO Rusia a pus în mișcare complexul nuclear RS-24 Yars. Lovește la 12.000 km

Volodin, un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a reacționat la rezoluția Parlamentului European, spunând că aceasta ar putea destabiliza grav situația și ar transforma conflictul într-un război mondial.

Oficialul a reamintit sacrificiile Uniunii Sovietice în Al Doilea Război Mondial și a sugerat că Occidentul a uitat aceste lecții istorice.

"Dacă Occidentul autorizează lovituri asupra teritoriului rus, ne vom confrunta cu un război global cu utilizarea armelor nucleare," a declarat Volodin, potrivit Reuters, citat de swissinfo.ch.

Citește și: Putin, presat de consilieri să atace nuclear Ucraina și Germania. Karaganov: „Să ardă Reichstagul”

Rezoluția adoptată de Parlamentul European subliniază că ridicarea restricțiilor actuale este crucială pentru ca Ucraina să își exercite dreptul la autoapărare împotriva atacurilor asupra populației și infrastructurii sale.

Membrii Parlamentului au criticat lipsa de muniție și restricțiile impuse asupra folosirii armamentului, argumentând că aceste limitări slăbesc impactul sprijinului acordat Ucrainei până în prezent.

Rezoluția a solicitat, de asemenea, statelor membre să mențină și să extindă sancțiunile împotriva Rusiei, Belarusului și a entităților din afara Uniunii Europene care furnizează Rusiei tehnologii militare sau cu dublă utilizare.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te