VIDEO Curaj: O jurnalistă din Rusia a intrat în direct cu un mesaj antirăzboi

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.03.2022 - 13:22
Curaj incredibil: O jurnalistă din Rusia a intrat în direct cu un mesaj antirăzboi/FOTO: Twitter/Nexta

Marina Ovsyannikova, editor al postului TV controlat de la Kremlin, a întrerupt jurnalul de știri, apărând în spatele prezentatoarei cu un mesaj prin intermediul condamnă războiul declanșat de Putin.

SHARE

"STOP RĂZBOIULUI! NU CREDEȚI PROPAGANDA! AICI PRIMIȚI DOAR MINCIUNI!" a fost mesajul cu care a apărut Marina, care provine dintr-o familie cu tată ucrainean și mamă rusoaică. 

La scurt timp după acest eveniment, femeia a fost arestată. Înainte de apariția la TV, Marina Ovsyannikova a înregistrat un mesaj video prin care condamnă evenimentele tragice din Ucraina.

Citește și: Surse militare cred că o ciocnire NATO-Rusia e inevitabilă, după atacul de duminică de lângă Polonia

"Ceea ce se întâmplă în Ucraina este o crimă, iar Rusia este agresorul. Responsabilitatea peste aceste lucruri este a unui singur om: Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean, mama mea este din Rusia și nu au fost niciodată dușmani", a spus aceasta.

"Îmi e rușine că am permis ca minciunile să fie spuse pe ecranele televizoarelor"

Din nefericire, am lucrat la Channel One în ultimii ani, lucrând la propaganda Kremlinului", a spus Ovsyannikova. "Iar acum îmi este foarte rușine. Mi-e rușine că am permis ca minciunile să fie spuse pe ecranele televizoarelor. Mi-e rușine că am permis ca poporul rus să fie zombificat".

Citește și: Oficiali SUA: China a decis să ajute militar Rusia în Ucraina. Va suporta consecințe

Ea a încheiat cu un apel la acțiune, făcând aluzie la prețul ridicat al disidenței în Rusia: "Este doar în puterea noastră să oprim această nebunie. Ieșiți în stradă. Nu vă fie frică. Nu ne pot închide pe toți".

Protestul a fost salutat în întreaga lume ca un act periculos de rezistență, în timp ce Rusia își adâncește represiunea împotriva criticilor guvernului și își prezintă în mod fals invazia ca pe o operațiune limitată menită să "denazifice" un vecin.

Kremlinul a blocat sursele de informații independente privind luptele din Ucraina și a amenințat cu 15 ani de închisoare pentru oricine răspândește "știri false" care contrazic povestea oficială a Rusiei despre război. Mii de persoane care au protestat împotriva violențelor au fost arestate în Rusia, potrivit OVD-Info, care afirmă că invazia și consecințele acesteia au "schimbat irevocabil" societatea rusă.

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a mulțumit personal "femeii care a intrat în studioul Channel One" într-una dintre actualizările sale video regulate postate pe Telegram.

"Le sunt recunoscător acelor ruși care nu încetează să încerce să transmită adevărul", a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te