Oamenii de ştiinţă extrag ADN uman, din cea mai veche brânză din lume. Un cheddar vintage bun este un element de bază la orice masă decentă.
Misterul de pe Insula Șerpilor din Marea Neagră. Cele 17 hectare de pământ ce se ridică deasupra apelor fostului Pont Euxin au aparținut României până î 1948. Trecutul aparent neimportantei insule este mult mai bogat și glorios decât s-ar crede.
Cum se făcea pizza pe vremea lui Nicolae Ceaușescu? Deși mulți nu-și mai amintesc ori, pur și simplu, chiar n-au avut ocazia să mănânce acest preparat în comunism, el s-a găsit, de la un punct, în unele localuri din marile orașe, dar și pe litoral, în Costinești.
Cum a intrat muștarul în România pe filieră ungurească? Istoria condimentului pe care îl folosim atât de des în ziua de azi, fără de care o porție de mici, de exemplu, parcă nici nu-și are sensul, are o vechime de mii de ani.
Când au apărut farfuriile în România? Banalele, azi, obiecte folosite la mesele noastre au o istorie fascinantă, ce se întinde pe mii de ani. Iar țara noastră deține unele dintre cele mai importante locuri unde crearea acestora este un meșteșug foarte vechi.