Un student a învins Universitatea București: este ilegală mărirea taxelor în timpul anului de studiu

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 05.02.2021 - 00:02
Universitatea din București. Foto unibuc.ro

Mărirea taxelor de studii cu rata inflației, efectuată de către Universitatea București, a fost declarată ilegală printr-o hotărâre a Tribunalului Alba Iulia. Andrei Nicolae Popa este student la Facultatea de Drept a Universității din București.

SHARE

Anul trecut, instituția de învățământ superior a decis să mărească taxa de studiu, menționată în contractul încheiat cu studenții la începutul ciclul școlar, cu rata inflației.

Andrei Nicolae Popa, care este și reprezentantul studenților în Universitatea București, dar și membru în Comisia pentru evaluarea şi asigurarea calității a instituției, a decis să conteste măsură în instanță.

Tribunalul Alba Iulia i-a dat dreptate. Judecătorii au decis să anuleze decizia din martie anul trecut a Consiliului de Administraţie al Universităţii Bucureşti, prin care s-a decis indexarea taxelor de şcolarizare începând cu data de 1 octombrie, cu rata inflaţiei de 3,8%, în ceea ce priveşte taxele datorate de studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti.

„Anulează în parte Hotărârea fără număr din perioada 19-20 martie 2020 adoptată de către Senatul Universităţii Bucureşti, prin care a fost aprobată Decizia nr. 60/17.03.2020 emisă de către Consiliul de Administraţie al Universităţii Bucureşti privind indexarea începând cu data de 1.10.2020, cu rata inflaţiei de 3,8%, a taxelor de şcolarizare datorate de către studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti”, se arată în decizia instanței.

Soluția nu este definitivă.

„Această hotărâre a făcut dreptate pentru miile de studenţi la taxa din UB şi sutele de mii de studenţi la taxa din universităţile româneşti!

Această hotărâre opreşte ABUZURILE UNIVERSITĂŢILOR DE A MAJORĂ TAXELE PE DURATA CICLULUI DE STUDII!

Sunt dispus să îngrop securea războiului cu UB dacă aceasta îşi va recunoaşte vină, îşi va cere iertare public faţă de studenţi şi le va restitui sumele indexate!”, a scris Andrei Nicolae Popa după ce a aflat hotărârea luată de judecători.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.