Elevii rămân 30 zile în online când profesorii se imunizează cu Pfizer, cel mai popular vaccin

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.11.2021 - 15:20
Elevii rămân minim 30 zile în online când profesorii se imunizează cu Pfizer, cel mai popular vaccin / Business Line

Doar școlile și grădinițele în care rata de vaccinare anti-Covid a personalului - profesori și angajați - este de cel puțin 60% vor fi deschise cu prezență fizică începând de luni, 8 noiembrie.

SHARE

În celelalte unități de învățământ, cu rata de vaccinare sub 60%, cursurile vor începe online, a anunțat vineri dimineață ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Astfel, aproximativ 1,8 milioane de elevi și preșcolari din cei 2,9 milioane vor începe școala fizic luni, după vacanța forțată.

Cel mai probabil, acest prag de funcționare al școlilor a fost impus pentru ca profesorii să se vaccineze, Ministerul mizând inclusiv pe presiunea pusă de părinți.

Citește și: Nici vineri nu mai sunt paturi libere la ATI pentru pacienții cu COVID. 19.000 pacienți, internați

Problema este că profesorii imunizați cu Pfizer se vor adăuga procentului personalului vaccinat din școli după 30 de zile. Pfizer este cel mai popular vaccin anti-COVID. Între prima doză și a doua e nevoie să treacă trei săptămâni și alte zece zile până la emiterea certificatului verde. Este momentul în care profesorul (și cei din jur) sunt cu adevărați protejați.

Profesorii au seziat acest aspect și au reacționat pe grupurile de social mnedia.

„Sub presiunea parintilor se doreste o crestere a ratei de vaccinare. Daca e pe corect ar trebui sa fie in discutie si personalului nedidactic si elevii peste 12 ani.”

Citește și: Elevii din sate, în online. La o rată de infectare de 6 ori mai mare, în Capitală mergi la școală

„Ce se întâmplă cu școlile în care rata de vaccinare a personalului este sub 60 % și nu va crește (restul personalului nu se vaccinează) ? Școala va funcționa online până.....vor mușchii ministerelor și a președintelui ?”

Alții au contestat cifra de 60%.

„Eu nu inteleg de ce procentul e de 60%. De ce nu 75 sau 99, 9 ca in reclama aceea la Domestos ( ucide 99,9% din virusi)? Exista studii facute de cercetatori? Ei nici nu stiu inca procentul de anticorpi pentru asigurarea unei imunitati solide. Si atunci, de unde atata exactitate? Garanteaza cineva ca peste 60% vaccinati ofera siguranta deplina tuturor?”

Ce prevede Ordinul de ministru pentru deschiderea școlilor


Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE: Art.1 - Se propune ca, pentru adaptarea modalității de desfășurare a cursurilor din cadrul unităților de învățământ la contextul epidemiologic actual, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății să modifice Ordinul comun nr. 5.338/2.015/01.11.2021 

Pagina 2 din 2 aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 cu modificările și completările ulterioare, în sensul prevederii următoarelor scenarii:

a)desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat;

 b)desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60 % din personal este vaccinat;

 c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te